Moni laski yhteen 1+1 keväällä jo 38-vuotiaan tenniksen supertähden Roger Federerin kohdalla ja päätteli tämän ripustavan mailan naulaan. Koronakriisi siirsi turnauksia hamaan tulevaisuuteen ja Federerillä oli lisäksi edessä polvioperaatio. Sveitsiläinen kiistää kuitenkin itse edes ajatelleensa mitään muuta kuin jatkamista.

Federerin mukaan matkaa ottelukuntoon on operaation jälkeen vielä ja tosissaan hän on aloittamassa harjoittelun elokuun puolivälissä.

– Se [polvi] on niin hyvä kuin se voi kahden leikkauksen jälkeen olla. En ole pelannut ja mitään arpikudostakaan ei enää ole. Toivon että minulla on pelaaminen vielä hallussa, kun palaan, ”FedEx” sanoi Sveitsin television Sportpanorama plus -ohjelmassa.

Paluu onkin avainsana Federerin puheissa. Tähtäin on tällä hetkellä tammikuussa pelattavissa Australian avoimissa ja kauempana siintää myös Tokion olympiakisat.

– En kertaakaan rajoitusten aikana istunut ja miettinyt haluanko vielä jatkaa pelaamista. Niin kauan kuin minulla on tavoite mielessäni, myös kuntoutus sujuu helpommin.

– Totta kai haluan mitalin Tokiosta. Sillä ei ole minulle väliä tuleeko se kaksinpelistä, nelinpelistä vai sekanelinpelistä, Federer linjaa.