Jättiyllätys! – Suomen taitoluistelutähti lopettaa uransa vain 21-vuotiaana

© Kuva: Getty Images

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin taitoluistelijoihin kuuluva Viveca Lindfors (21) lopettaa uransa.

Lindforsin vuonna 2004 alkanut luistelu-ura oli kunniakas. Hänen arvokkain saavutuksensa oli EM-pronssi, jonka hän voitti viimeiseksi jääneessä kilpailussaan Minskissä vuonna 2019. MM-tasolla Virpi Horttanan valmennettava oli parhaimmillaan 16:s vuonna 2018. Etenkin taitavana hyppääjänä tunnettu Lindfors kärsi uransa viimeiset vuodet selkävaivoista, jotka eivät päästäneet häntä otteestaan.

– Olen päättänyt lopettaa urani taitoluistelijana. Pitkän kuntouttamisjakson ja monen täysipainoiseen harjoitteluun palaamisen yrityksen jälkeen on todettava, että en enää saa selkää siihen kuntoon, että se kestäisi kansainvälisellä huipputasolla vaadittavaa harjoittelua, Lindfors toteaa.

– Päätökseen vaikutti myös opiskelupaikan saaminen Turun yliopistosta. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen uran päättäminen ja opintoihin keskittyminen on minulle tässä vaiheessa järkevin vaihtoehto.

– Haluan kiittää koko valmennustiimiä, erityisesti Virpi Horttanaa, Espoon Jäätaitureita, Nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogovaa, venäläisvalmentaja Evgeni Rukaviciniä, Suomen Taitoluisteluliittoa, Suomen Olympiakomiteaa ja kaikkia tukijoitani.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.