”Julkinen nöyryytys todistamattomilla väitteillä” – erotetut voimisteluvalmentajat saavat vahvaa tukea

© Kuva: Getty Images

Sveitsissä nousi melkoinen skandaali useamman rytmisen kilpavoimistelijan kohdistettua rankkoja syytöksiä valmentajiaan kohtaan epäasiallisesta ja loukkaavasta käytöksestä. Kohun seurauksena Sveitsin liitto irtisanoi päävalmentaja Iliana Dinevan ja tämän aisaparin Aneliya Stanchevan.

Syytteet urheilijoiden pakottamisesta harjoittelemaan ja kilpailemaan loukkaantuneina ja näitä kohtaan osoitetusta epäasiallisesta ja loukkaavasta kielenkäytöstä olivat rankkoja. Rankkaa tekstiä on myös Bulgarian rytmisen kilpavoimisteluliiton viesti Sveitsiin. Viestissä esitetään puolestaan vahvaa kritiikkiä Sveitsin liiton toimintaa kohtaan.

– Sveitsin liiton päätös erottaa kaksi todella osaavaa valmentajaa todistamattomien syytösten perusteella johtaa väistämättä Bulgarian rytmisen kilpavoimistelun perinteen tahriintumiseen alkaen koko lajin synnystä, viestissä sanotaan Blickin mukaan.

Bulgarian liitto viittaa viestissään myös siihen, että Sveitsissä on aiemminkin erotettu kaksi bulgarialaista valmentajaa ilman kunnon perusteluja ja uskoo asian olevan tälläkin kertaa samalla tasolla.

– Koska tunnemme nämä naiset henkilökohtaisesti, emme epäröi sanoa, että kumpikaan heistä ei pysty panemaan fyysistä tai henkistä painetta urheilijoille, käyttämään sopimattomia harjoitusmetodeja tai aiheuttamaan tytöille psyykkisiä ongelmia.

– Julkinen nöyryytys todistamattomilla väitteillä on törkeä ja rikollinen asia ja ei perustu totuuteen, vaan ennemminkin joidenkin ihmisten mielipiteisiin. Kehotamme Sveitsin liittoa käsittelemään syytökset valmentajia kohtaan uudelleen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.