Maratonin entinen maailmanennätysmies ja olympiamitalisti Wilson Kipsang on saanut peräti neljän vuoden kilpailukiellon dopingsäännösten vakavista rikkomuksista. Väliaikaiseen kilpailukieltoon Kipsang määrättiin jo tammikuussa ja nyt on tullut lopullinen tuomio.

Kipsangin syntilistalle lasketaan peräti neljä tapausta, jossa hän on jättänyt ilmoittamatta olinpaikkansa testaamisen varalta. Sen lisäksi kakkua lisäsi harhaanjohtamisyritys niin tietojen kuin todisteidenkin osalta.

Kipsang muun muassa väitti olleensa muualla kuin ilmoittamassaan paikassa liikenneonnettomuuden takia ja liitti vastineeseensa kuvia onnettomuudesta. Selvityksen mukaan kyseinen onnettomuus oli kuitenkin tapahtunut kolme kuukautta esitettyä ajankohtaa myöhemmin.

Kipsangin agenttitoimisto Volare Sports on Insidethegames-sivuston mukaan jättämässä valitusta päätöksestä. Todennäköiseltä kuitenkin näyttää, että 38-vuotiaan Kipsangin ura ainakin kansainvälisellä tasolla on ohi.

(Jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Athletics Integrity Unit

@aiu_athletics
The @WorldAthletics Disciplinary Tribunal has banned long-distance runner Wilson Kipsang of Kenya for 4-years with effect from 10 January 2020 for Whereabouts Failures and Tampering by providing false evidence and witness testimony.
Read more⬇️
bit.ly/AIU1stDecs
#AIUNews