Seiväshyppääjä Tomas Wecksten on veistänyt harjoittelunsa ja vauhdinjuoksun uuteen kuosiin. Nyt meneillään on uuden tekniikan sisäänajo, joka jatkuu keskiviikkona Tampereen Teemakisoissa.

– Kun loppujuoksu muuttuu, sitä tehdessä tuntuu koko ajan, että se on väärin, ja ettei siitä voi ponnistaa. Se ei vielä tunnu luonnolliselta, Wecksten kuvaa sisäänajon haastetta.

Karhulan Urheilijoita edustava Wecksten, 23, on kolminkertainen Kalevan kisojen voittaja. Oma ennätys on toissa vuonna hallissa hypätty 555. Kun ennätyksen kehitys ei ole sittemmin jatkunut, Wecksten katsoi talvella, että nyt tarvitaan uudistuksia, ja päätti valmennusyhteistyönsä Steve Ripponin kanssa.

– Hallikauden jälkeen on katsottu tekniikkapuolta yhdessä isäni Mikko Weckstenin kanssa. Athletica-yrityksen valmentaja Olli Keskinen on tehnyt fysiikkatreenit, Wecksten kertoo.

Muutos on hyppääjän mukaan tuonut uudenlaista virtaa fysiikkatreeneihin, joissa on muuttunut niin rytmitys kuin sisältö.

– Olen nopeampi ja vahvempi kuin koskaan ja kun muutettiin vauhtijuoksua, se alkaa pikku hiljaa näkymään tekemisessä. Tuntuu, että nyt pystyn käyttämään ominaisuuksiani, Wecksten sanoo.

– Kun tulen kuopalle 12 askeleen vauhdilla, se tuntuu nyt yhtä kovalta kuin hallissa 16 askeleella, vaikka en edes juokse täysillä.

Lähde: Urheiluliitto