Miesten 100 metrillä Top Sprint -kilpailuissa Porvoossa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen kukisti Vantaan Salamien Riku Illukan niukasti loistoajoin 10,32 ja 10,37. Tulokset olisivat kaksikon ennätyksiä, mutta kun juoksussa oli myötätuulta oli 2,6 metriä sekunnissa, ne jäävät tilastoihin tuulituloksina.

– Aika ei yllättänyt yhtään. Olen ollut hyvässä kunnossa ja tuo aika olisi voinut tulla jo Jyväskylän GP:ssä, Kaasalainen viittasi Jyväskylän finaaliin, jossa hän otti vilppilähdön ja suljettiin juoksusta.

Porvoossa Kaasalainen oli alkuerien nopein ajalla 10,48, joka sekin olisi ollut oma ennätys, mutta myötätuulta oli 2,2 metriä sekunnissa. Kaasalainen on kauden mittaan juossut 200, 300 ja 400 metrin kilpailuja ja arveli, että sitä kautta 100 metrille on löytynyt rentoutta. Parantamisen varaa juoksussa on silti edelleen.

– Yleensä olen ollut Rikun kanssa tasoissa 60 metrillä. Nyt olin jäljessä, mutta pääsin lopussa ohi. Ehkä siinä juoksun alussa on vielä varaa parantaa, Kaasalainen tuumi.

Illukka oli alkuerien toiseksi nopein ajalla 10,53 ja juoksi finaalissa 10,37.

– Nyt koronakevään aikana on keskitytty harjoituksissa tekniikkaan. Lähtökiihdytys on saatu hyvään kuntoon, mutta loppu ei kulje vielä niin hyvin kuin viime vuonna, Illukka kertoi.

Porvoon Akilleksen Willem Kajander oli finaalin kolmas ajalla 10,53.

Lähde: Urheiluliitto