Häme Games Riihimäellä on viimeisiä osallistujamääriltään suuria kansallisia kilpailuita ennen Turun Kalevan kisoja 13.-16.8. Satoja yleisen sarjan urheilijoita tavoitteli Riihimäellä Kalevan kisojen tulosrajaa.

Naisten 100 metrille osallistui peräti 50 kilpailijaa. Erittäin tasaisessa kilpailussa viisi juoksijaa heittäytyi maaliviivan yli lähes tasoissa. Voittaja oli HKV:n aitajuoksija Anni Siirtola ajalla 12,19 vain sekunnin sadasosan ennen Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francisia.

Vain tunti satasen finaalin jälkeen Siirtola voitti ylivoimaisesti päälajinsa 100 metrin aitajuoksun mainiolla ajalla 13,41. Toiseksi aitoi Turun Urheiluliiton Lotta Vento, jonka tulos oli 14,05.

SM-kilpailujen lajiohjelman lisäksi Häme Games tarjoaa mahdollisuuden hallikaudelta tuttuun 60 metrin juoksuun. Miesten ja naisten 60 metriä voittivat Närpiön Kraftin Aleksi Ala-Prinkkilä ja Lappeenrannan Urheilu-Miehien Merituuli Jääskeläinen ajoin 7,01 ja 7,68.

Miesten korkeushypyn voitti kauden kärkituloksen 221 haltija Daniel Kosonen Tampereen Pyrinnöstä. Riihimäella hänen voittotuloksensa oli 208. Saman korkeuden ja samalla uuden ennätyksensä ylitti Kososen 19-vuotias seuratoveri Ville Eikkula.