Hiihdon ja ampumahiihdon maailmancupien on määrä alkaa marraskuussa, mutta vieläkään ei ole mitään tietoa siitä, miten aiemmin tänä vuonna päätettyä fluorivoiteiden kieltoa tullaan valvomaan tai niiden käyttöä testaamaan.

Kansainvälisillä liitoilla FIS:lla ja IBU:lla alkaa olla kiire asian suhteen, sillä täsmällisiä määräyksiä kiellon osalta ei edelleenkään ole ja maajoukkueet alkavat olla ihmeissään asian kanssa.

Testejä oli määrä esitellä Saksassa reilun viikon kuluttua, mutta tapahtuma siirrettiin lokakuulle eli jo hyvin lähellä kisojen alkua. Hiihtomaajoukkueet elävät nyt epätietoisuudessa sen suhteen mikä on sallittua ja mikä ei.

_ Se mitä nyt on tapahtunut, on pelottavaa ajatellen kautta, Norjan maajoukkueen voitelupäällikkö Stein Olav Snesrud sanoo NRK:lle.

– Fluorikielto on edennyt aivan liian nopeasti ja nyt pitäisi katsoa muita vaihtoehtoja. Vaikuttaa siltä että tämä on jopa vaikeampaa kuin oletimme, Norjan ampumahiihtomaajoukkueen kollega Tobias Dahl Fenre laukoo.