”Jouduin kääntymään ja katsomaan, olenko oikealla reitillä” – Johanna Peiponen teki historiaa Kurikassa

© Kuva: Juha Tamminen

Johanna Peiponen voitti maastojuoksu SM-kilpailujen historian ensimmäisen naisten 10 kilometrin kilpailun. Hän karkasi ylivoimaiseen voittoon, kun Annemari Kiekara keskeytti jo alkumatkasta vasemmassa takareidessä tuntuneen kivun takia.

– Kaksi kertaa kuuntelin, kun takaa ei kuulunut hengitystä ja jouduin kerran kääntymään ja katsomaan, mihin Kiekara jäi ja olenko oikealla reitillä, Peiponen kertoi.

Puolimaratonin MM-kilpailuihin valittu Kiekara on kamppaillut takareisivaivojen kanssa pitkään ja jätti kilpailun kesken, koska ei halunnut ottaa riskiä loukkaantumisesta.

– Se on nykyään aina sama, kun juoksen epäpitävällä alustalla. Maantiellä kun saa hyvän pidon se on eri asia. Tuntuu, ettei takareidestä nyt mennyt mitään, se vaan tuntui ja Mika (Kiekara) sanoi jo ennen kilpailua, että tulee pois jos tuntuu mitään, Kiekara kertoi.

Peiponen lähti kärkeen heti alussa ja voitti ajalla 35.49. Janica Rauma oli toinen reilun minuutin voittajalle jääneenä ja Nina Chydenius kolmas seitsemän sekuntia kärjestä.

– Kokeilin kierros ennen maalia, mitä tapahtuu, jos päästelen alamäen rennosti. Totesin ettei viimeisellä kierroksella tuossa viimeisessä alamäessä tarvitse kuin pästää käsijarrusta irti ja saan sen verran eroa, että pystyn juoksemaan lopun aika turvallisesti.

Rauma ja Peiponen pitivät reittiä hyvänä,

– Oli aika juostava reitti. Mössökohdat olivat niin lyhyitä, ettei niissä ehtinyt väsyä, Rauma sanoi.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen oli neljäs ja uudelleen kansalliseen kärkeen palanneet Oona Kettunen ja Mira Tuominen viides ja kuudes.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.