Lapuan Virkiän Heta Veikkola käveli 17-vuotiaiden 5 kilometrin Suomen ennätyksen maantiekävelyn SM-kisoissa Lapualla. Veikkola voitti kilpailun ajalla 23.24, jolla hän siirsi historiaan Henrika Parviaisen entisen ennätyksen 23.32, joka oli vuodelta 2013.

Veikkolalle, 17, mestaruus ja ennätys maistuivat. Erinomaisen hallikauden jälkeen hän oli sivussa kilpailuista lähes koko kesän kuntouttaessaan säären rasitusmurtumaa. Lapuan kisa oli hänelle kauden toinen kilpailu Kotkan SM-viestin jälkeen.

– Nyt oli sellainen tunne, että tänä kesänä täytyy vielä onnistua, ja nyt oli hyvä päivä, Veikkola kertasi ylivoimaisesta suoritustaan.

Suomen ennätystä Veikkola ei lähtenyt hakemaan.

– Minulle ei sovi se yrittäminen. Minulle sopii se, että lähden nauttimaan siitä mitä teen, ja minä niin tykkään kävelemisestä, Veikkola hehkutti.

Kuntoaan Veikkola ei epäillyt vaikka touko-, kesä -ja heinäkuu sujuivat korvaavan harjoittelun ja jalan kuntoutuksen merkeissä.

– Olen ex-uimari, joten vietin paljon aikaa uima-altaassa ja tukijani ansiosta pääsin hyvin myös kuntosalille, jossa treenasin crosstrainerilla, soudin ja poljin kuntopyörää, Veikkola sanoi.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta se miten jalat kestävät kävelyä oli toinen asia.

Toiseksi kilpailussa käveli Pyhäselän Urheilijoiden Cindy Ahponen ajalla 25.46.

Lähde: Urheiluliitto