Levin pujottelun maailmancupin avausviikonlopun iso nimi oli Petra Vlhova. Slovakialainen voitti hienosti molemmat kisat. Sunnuntain voittoa hän kommentoi seuraavasti.

-Oli vähän vaikea päivä tänään. Minun piti näyttää osaamistani lauantain voiton jälkeen. Kisa oli taas tasainen, mutta muut tytöt antoivat minulle painetta.

Myös Mikaela Shiffrin oli nimi kaikkien urheilun ystävien huulilla. Amerikkalainen supertähti palasi Levillä maailmancupiin peräti 300 päivän mittaiselta kilpailutauolta. Shiffrin hakee vielä parasta laskuvirettään, lauantaina hän oli toinen ja sunnuntaina viides.

Rosa Pohjolainen laski itsensä alppihiihdon huipulle. Jo lauantaina 17-vuotias hyvinkääläinen. oli hurjassa vauhdissa, mutta kaatui aivan radan lopussa. Sunnuntaina Pohjolaisen vauhti vain kiihtyi. Ensimmäinen lasku oli parasta suomalaista alppihiihtoa vuosiin ja Pohjolainen oli sijalla 14.

Toinen lasku ei ollut aivan yhtä onnistunut ja hän päätyi sijalle 27.

– Ylhäällä tuli vähän virheitä ja kadotin hetkellisesti focuksen, mutta kaikin puolin meni tosi hyvin. Aivan huippufiilis, en mä näin hyvää ajatellut. Kyllä minä kouluarvosanoissa 10 antaisin tästä viikonlopusta, summaa Pohjolainen.

Muut Suomen alppihiihtäjättäret ilakoivat Pohjolaisen jymytempusta. Muita suomalaisia ei nähty toisella kierroksella. Riikka Honkanen taipui täpärästi ollen ensimmäisen kierroksen 36:s jääden 0.27 sekuntia toisen kierroksen paikasta. Julia Toiviainen sijalle 51 ja Kia-Emilia Hakala 56:s.

World Cup Levin pääsihteeri Iiro Kaukoniemi oli varsin tyytyväinen kisaviikonlopun antiin.

– Pitää olla todella onnellinen, että saatiin tämän mittaluokan tapahtuma vietyä läpi onnistuneesti kaikin puolin. Aika vaikeista lähtökohdista lähdettiin tätä kokonaisuutta rakentamaan, onnistuimme luomaan turvalliset puitteet urheilijoille, joukkueille ja katsojille. Toivottavasti tämä antoi uskoa tekemiseen myös muille tapahtumatuottajille näinä haastavina aikoina. Tämä oli hieno kisa kaikin puolin.

– Kisa sai sekä kotimaassa että kansainvälisesti erittäin ison huomion, tv-katsojamäärät kotimaassa kasvoivat viime vuodesta. Välitimme maailmalle kuvaa talvisesta maisemasta. Lapissa, Suomessa on talvi, monessa muussa paikassa ei tällä hetkellä ole, Kaukoniemi sanoo.

Katsojia Levillä oli noin 3000 koko viikonlopun aikana. Ensi vuonna Levillä lasketaan taas.
Kisan päivämäärät ovat 18.–19.marraskuuta 2021.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote