Suomalaiset jatkoivat perjantaina vakuuttavia suorituksiaan uinnin ammattilaisliiga International Swimming Leaguessa. Jenna Laukkanen ylsi huippusuoritukseen päivän ensimmäisellä matkallaan ja ui lyhyen radan 100 metrin sekauinnin Suomen ennätyksen. Uusi ennätysaika on 58.42. Aiempi ennätys oli Laukkasen vuonna 2018 uima 58.60.

Laukkanen sijoittui huippu-uinnillaan toiseksi ja jäi vain kolme sadasosaa 100 metrin sekauinnin voittajasta Anastasiya Shkurdaista.

– On kyllä hyvät fiilikset tämän päivän uinneista ja oikeastaan myös koko päivän matsin suorituksista. Tasaista vahvaa tekemistä ja sopivasti edellisiin kisoihin verrattuna mennyt homma eteenpäin, ja toki kirsikkana kakun päällä uusi Suomen ennätys. Tästä on hyvä jatkaa, Laukkanen fiilisteli päivää.

Team Ironissa kisaavien suomalaisuimareiden omat valmentajat eivät ole mukana Budapestin uintikuplassa. Laukkasen valmentaja Toni Piirainen seurasi uimarinsa suoritusta tarkasti Suomesta.

– Jennan uinnissa paranivat kaikki asiat, joita kävimme yhdessä eilen läpi. Selkäuinnissa kierrokset olivat paremmat ja rintauinti oli perinteisen vahvaa. Vapaauinnissa Jenna sai riittävän pitkät delfiinipotkut käännöksestä ja lopun uiminen ilman happea toimi oikein hyvin, Piirainen kommentoi.

Suomalaisten kisapäivä huipentui kaksoisvoittoon 100 metrin rintauinnissa. Ida Hulkko ui voittoon tekemällä henkilökohtaisen ennätyksensä ajalla 1:04.41 ja Jenna Laukkanen toiseksi jääden tiimikaveristaan vain kolme sadasosaa.

Voitto oli Hulkolle toinen ISL:ssä. Ensimmäisen voittonsa Hulkko otti torstaina 50 metrin rintauinnissa parantaen samalla toistamiseen matkan lyhyen radan Suomen ennätystä.

Lähde: Uimaliiton tiedote