Talviurheilun supertähti tänään tulessa Suomessa – ”Silloin olen nopea”

© Kuva: Getty Images

Alppihiihtomaailman kirkkain tähti Mikaela Shiffrin, 25, on kaksinkertainen olympiavoittaja, viisinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja sekä kuusinkertainen pujottelucupin voittaja.

Amerikkalainen on valmistautunut kisaan Levin maisemissa jo muutaman päivän ajan. Kilpailijat elävät kuplassa Hotelli Panoramassa.

– Liikun lähinnä vain hotellin ja rinteen välillä. Maski päällä voi käydä varovasti hieman ulkona kävelyllä nauttimassa raittiista ilmasta, mutta pitää olla varovainen, amerikkalainen kertoo.

Kaikki kilpailijat testattiin lähtömaissa ja vain negatiivisella testituloksella he pääsivät matkaan kohti Suomea. Toinen testi tehtiin maahan saapumisen yhteydessä Kittilässä.

Shiffrin on valmis “tylsään elämään”. Pääasia, että kisat pystytään järjestämään.

– Nyt emme voi mennä ravintoloihin, kaikkien pitää olla varovaisia. Olen itse valmis näihin uhrauksiin, jotta kilpailut saadaan järjestettyä turvallisesti. On kivaa, että kisa järjestetään.

Paljon unta

Supertähti ei kuitenkaan tylsisty.

– Jos minulla ei ole mitään tekemistä, niin otan päiväunet. Aikaero itseasiassa vaivaa edelleen, olen melko väsynyt. Elämäni on ollut kaikkiaan erittäin kiireistä viimeisten kuukausien aikana. Täällä on pimeää ja hyvä nukkua ja levätä, peräti neljä kertaa Levin kisan nimiinsä kuitannut coloradolainen sanoo.

Olen nopea

Shiffrin palaa lauantaina 300 päivän mittaiselta kilpailutauolta. Hän ei selkävaivan takia startannut suurpujottelukauden avauskisassa Söldenissä lokakuussa.

-Selkävaivani on sellainen, että se jossain määrin vaivaa minua koko lopun uraani. Mutta ei se ole mitään vakavaa.

Pujottelucupin kahteen avauskisaan supertähdellä ei ole varsinaisia tavoitteita.

– Aion laskea hyvin. Ja silloin olen nopea. On vaikea ennustaa mitä tapahtuu.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!