Kokeneet kestävyysjuoksuvalmentajat Tommy Ekblom ja Veli-Matti Ranta aloittavat vuodenvaihteessa Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusorganisaatiossa kestävyysjuoksun keskusvalmentajina. Tehtävät ovat osa-aikaisia.

Ekblom vastaa kestävyysjuoksusta SUL:n Pääkaupunkiseudun yleisurheilukeskuksen ja Ranta Tampereen keskuksen alueella.

– Kestävyysjuoksun valmennusjärjestelmässä mennään siihen suuntaan, että on vahva maajoukkueohjelma, jota tukee yleisurheilukeskuksien väkevä yhteisharjoittelu- ja testauskulttuuri, SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni perustelee ratkaisua.

– Kestävyysjuoksutoimintaa johtaa lajivalmentaja Rami Virlander. Yhdessä Ekblomin ja Rannan kanssa Virlander muodostaa kestävyysjuoksun asiantuntijaryhmän, joka kehittää suomalaista kestävyysjuoksua yhteistyössä lajin valmentajakaartin kanssa.

Virlander: Lisää vahvaa yhteistoimintaa

Keskusvalmentajilla on päävastuu keskuksensa kestävyysjuoksutoiminnan kehittämisestä. He ovat mukana myös lajiryhmän maajoukkueleirityksessä.

– Ekblomin ja Rannan päätehtävä on järjestää keskuksensa alueella vahvaa yhteistoimintaa, pitää yhteyttä urheilijoihin ja valmentajiin sekä tukea keskusten kestävyysjuoksutoimintaa, johon alueelliset urheilijat ja valmentajat voivat tukeutua, Virlander kiteyttää.

Uutena elementtinä kestävyysjuoksun kotimaan leiritykseen, erityisesti maileritoimintaan on Virlanderin mukaan tulossa yhteistyötä 400 metrin juoksun maajoukkuevalmennuksen kanssa.

– Sillä haetaan uutta virikettä ja synergiaa. Molempien kotimaan leiritys on Liikuntakeskus Pajulahdessa, joka on kestävyysjuoksun pääkeskus SUL:n organisaatiossa, Virlander sanoo.

Lähde: SUL:n tiedote