Joonas Kallio tähtäsi ilmapistoolilla kovan tuloksen, kun ilmakiväärin ja -pistoolin hajautettu EM-näyttötapahtuma päättyi sunnuntaina. Kallion tulos oli 582. Suomalaiset ampumaurheilijat antoivat viikonloppuna näyttöjä Kisakallion EM-kisoja varten neljällätoista paikkakunnalla koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Ampumaurheiluliitto järjesti viikonloppuna hajautetun 10m ilmakiväärin ja -pistoolin EM-näyttötapahtuman. Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi EM-näyttöjä annettiin neljällätoista paikkakunnalla. Hajautettuun EM-näyttöön ilmoittautui 89 urheilijaa, joista kivääriampujia oli 49 ja pistooliampujia 40.

Suomussalmen Urheiluampujien (SUA) Joonas Kallio kirjasi tulostaululle kovan tuloksen eli 582 pistettä Hämeenlinnassa sunnuntaina ammutussa kilpailussa, joka kootuissa tuloksissa kirjattiin lauantain tuloksiin. Hän jäi viisi pistettä kolme vuotta sitten ampumastaan ennätyksestä. Kallio oli syystäkin tyytyväinen aamupäivällä ammuttuun kilpailuun:

– Oli hyvä päivä! Olen todella tyytyväinen. Tulos oli kova, mutta mitenkään erityisen hyvä kisa se ei ollut. Sain toki pidettyä paketin hyvin kasassa. Sellainen fiilis jäi, että parantamisen varaa on, mutta sitä ei koskaan tiedä, tuleeko sitä parannusta, hän sanoi.

Kallio ampui edellisen ilmapistoolikilpailunsa yli yhdeksän kuukautta sitten.

– Sain lokakuussa uuden aseen ja kahvan. Ammuin niillä nyt ensimmäisen kilpailuni, Kallio kertoi ja sanoi, että ase ”tuntui hyvältä”.

Hämeenlinnassa ammuttiin iltapäivällä toinen kilpailu, jossa Kallion tulos oli 569. Karri Turunen (Nurmeksen Ampumaseura) teki eilen Turun ilmapistoolikilpailussa mainion tuloksen eli 580 pistettä. Tänään hänen tuloksensa oli 573. Turunen, 26, kilpaili viikonloppuna ensimmäisen kerran melkein neljään vuoteen.

– On todella hienoa, että Karri tuli takaisin viivalle, Kallio sanoi.

Kallion valmentaja Kai Jahnsson kilpaili myös Hämeenlinnassa. Lontoon olympialaisten (2012) ilmapistoolissa kahdeksanneksi sijoittuneen Jahnssonin tulokset olivat tänään 569 ja 567.

– ”Kaitsu” oli iloinen ja tyytyväinen suorituksiini. Eka kisani oli fyysisesti ja henkisesti niin kuluttava, että takki oli tyhjä toisessa kilpailussa. En saanut siinä enää vaihdetta päälle. Päätinkin tehdä erilaisia kokeiluja, ja teinkin tärkeitä havaintoja. Jos ei kokeile, ei opikaan, Kallio sanoi.

Suomen pistoolimaajoukkueen leiri alkaa maanantaina Kisakalliossa, minne Kalliokin siirtyy Hämeenlinnasta.

Kisakalliossa on EM-mitalien lisäksi jaossa kuusi olympiamaapaikkaa Tokion olympialaisiin: kaksi sekä miesten että naisten ilmakiväärissä ja yksi paikka sekä miesten että naisten ilmapistoolissa.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote