Kolminkertainen olympiavoittaja tuomittiin peräti kahdeksan vuoden kilpailukieltoon älyttömästä tempusta – Tuomarin ihmeelliset somekommentit voivat perua tuomion!

© Kuva: Getty Images

Kiinalaisen uinnin olympiavoittajan Sun Yangin dopingtapaus tulee uuteen käsittelyyn urheilun välitystuomioistuimessa CAS:ssa, kun Sveitsin liittovaltion tuomioistuin perui viime helmikuussa CAS:n Sunille antaman kahdeksan vuoden kilpailukiellon.

Syy rangaistuksen perumiseen on erikoinen. Lakimiehet nimittäin valittivat Sunin rangaistuksesta, koska yksi välitystuomioistuimen kolmesta tuomarista oli esittänyt sosiaalisessa mediassa rasistisia kommentteja Kiinasta.

Yang joutui kilpailun ulkopuoliseen dopingtestiin kotiprovinssissaan Zhejiangissa viime syyskuussa.

Kiinalaisen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluva mies oli murskannut tuoreen ja sinetöidyn verinäyteputkilon vasaralla testaajien ollessa puhelimessa. Käsky näytteen tuhoamiseen oli tullut Yangin äitiltä. Tämän jälkeen Yang ei suostunut antamaan virtsanäytettä, vaan poistui testihuoneesta, mikä on jo itsessään dopingsääntöjen rikkomus.

Uusi päätös voi tarkoittaa sitä, että Sun on vapaa osallistumaan ensi kesän Tokion olympialaisiin riippuen CASin uuden käsittelyn aikataulusta.

Sun on jo kertaalleen lusinut kolmen kuukauden dopingpannan vuonna 2014, kun hän jäi kinni kielletystä flunssalääkkeestä.

Hän on kolminkertainen olympiavoittaja ja yhdeksänkertainen MM-kultamitalisti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.