Suomalaismiehet eivät yltäneet tänään toiselle kierrokselle Saksan Klingenthalissa. Niko Kytösaho hyppäsi sijalle 40 ja Antti Aalto oli 41:s. Kytösahon hyppy kantoi 123,5 metriä ja Aallon 118 metriä.

Aalto tiesi kilpailun jälkeen tarkasti, mistä tällä hetkellä kiikastaa.

– Ei mikään vahva päivä. Laskuasento tippuu ennen ponnistusta ja siitä ei saa hyvää likettä tehtyä. Täytyy tehdä suunnitelmaa tulevien päivien ja viikkojen suhteen harjoittelusta ja kilpailemisesta, pohti Aalto.

Tiukan kilpailun voitti Norjan Halvor Egner Granerud ennen Slovenien Bor Pavlovcicia ja Saksan Markus Eisenbichleria.

Suomen joukkueen tulevien päivien ja viikkojen suunnitelmat ovat urheilijoilla ja valmentajilla tarkastelussa. Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Zakopanessa, mutta suomalaisurheilijoiden osalta osallistuminen ei ole vielä varmaa.

– Se positiivinen kierre on vähän kadonnut ja nyt pohdimme, että mikä olisi urheilijoille paras vaihtoehto harjoittelun ja kilpailemisen kannalta, kommentoi päävalmentaja Janne Väätäinen.

Vahvasti Continental Cupissa viikonloppuna esiintynyt Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä kilpailevat ensi viikonloppuna Continental Cupissa Klingenthalissa. Zakopanen maailmancupin osalta joukkue ilmoitetaan heti joukkueen suunnitelmien selvittyä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote