Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen oli oivassa vireessä 60 metrin aitajuoksussa. Kokkonen juoksi 19-vuotiaiden mestaruuden ajalla 8,38, jolla olisi voittanut myös 22-vuotiaiden kilpailun.

– Ihan hyvä juoksu. Ei mitään ihmeellistä. Pari viimeistä aitaa olivat vähän vaikeita, Kokkonen totesi finaalista.

Kokkonen on viime kesän jälkeen harjoitellut valkovenäläisen huippuaiturin Alina Talain valmennuksessa ja on tyytyväinen. Aiemmin hän harjoitteli Natalia-äitinsä johdolla. Nyt äiti on harjoitusten valvojan roolissa.

– Olin lokakuussa Alinan kanssa harjoittelemassa pari viikkoa. Sen jälkeen on oltu yhteydessä päivittäin. Alina tekee ohjelmat, äiti valvoo harjoituksia ja minä lähetän hänelle harjoituksista videot, Kokkonen sanoo.

Kokkonen, 18, on talven mittaan pudottanut 60 metrin aitajuoksun ennätyksensä viime talven 8,67:stä aikaan 8,31. Hän oli Jyväskylän SM-kilpailuissa viikko sitten toinen Anni Siirtolan jälkeen. Kilpailusta tosin puuttui useita kotimaisia kärkinimiä.

Tampereella 19-vuotiaiden finaalissa toiseksi juoksi Kuivasjärven Auran Sonja Stång ajalla 8,58. Kolmanneksi aitoi Kokkosen seuratoveri Essi Vehmaa ajalla 8,71.

Lähde: Urheiluliitto