Pohjoismaisten hiihtolajien, maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn, MM-kisat päättyivät reilu viikko sitten Saksan Oberstdorfissa. Suomen joukkue voitti kisoissa kolme mitalia, mikä nosti MM-kisamenestyksen Seefeldin jälkeen nousu-uralle. Hiihtolajit näkyivät kolmen viikon ajan laajasti eri medioissa ja yhteishengen nostattama kiinnostus on suuri voitto korona-ajan urheilulle.

Suomi oli MM-kisojen mitalitaulukossa kahdeksas saavuttaen kaksi hopeamitalia, yhdistetyssä Ilkka Herola ja maastohiihdon pariviestissä Ristomatti Hakola ja Joni Mäki, sekä yhden pronssimitalin maastohiihdon naisten viestissä. Viestinelikossa hiihtivät Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski. Mitalien lisäksi pistesijoja kirjattiin maastohiihdossa viisi ja yhdistetyssä kolme. Mäkihypyssä suomalaiset ylsivät viidesti 30-parhaan joukkoon henkilökohtaisissa kilpailuissa, joista parhaina Julia Kykkäsen 21. sija suurmäessä ja Niko Kytösahon 26. sija normaalimäessä.

MM-kisat näkyivät Ylen TV-kanavilla niin kisalähetyksinä kuin myös Urheilustudioina yhteensä 67 tuntia. Kahden kilpailuviikon aikana katsojatavoittavuus rikkoi kymmenen kertaa miljoonan rajan, ollen parhaimmillaan miesten 50 kilometrin kilpailussa 1,9 miljoonaa. Muut yhdeksän lähetystä tavoittivat 1-1,4 miljoonan katsojan määriä. Sunnuntain kisan jälkeen katsotuimpia olivat naisten 30 kilometrin hiihto, miesten viesti ja hiihdon parisprintin finaali. Yhdistetyssä miljoonan rajan rikkoi joukkuesprintin hiihto-osuus ja lähes miljoonaan ylsi Ilkka Herolan hopeamitalihiihto henkilökohtaisessa kilpailussa.

Kansainvälisesti Oberstdorfin MM-kilpailut näkyivät 34 broadcasterin toimesta yli 180 maassa. Ensisijaisia oikeuksien haltijoita olivat erimaiden pääkanavat, kuten Itävallassa ORF, Saksassa ARD/ZDF, Norjassa NRK ja Ruotsissa SVT. Myös Japani, Puola, Yhdysvallat sekä Eurosport, joka kattoi maailmanlaajuisesti kilpailuja, nousevat merkittävien toimijoiden listalle. Uutistuotannollisesti kattavuus oli oikeuksien haltija Infront Italyn mukaan maailmanlaajuista.

Lähde: Hiihtoliitto