Jyväskylässä viikonloppuna järjestetyt Oskarin Uinnit avasi kevään kotimaiset näyttökilpailut Tokion olympialaisiin. Kilpailut AaltoAlvarissa järjesti Swimming Jyväksylä.

Viikonlopun kovimmasta suorituksesta vastasi kisakautensa avannut Matti Mattsson, joka ui lauantaina uuden pitkän radan 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen ajallaan 1:00.57. Aika nostaa porilaisuimarin myös vuoden 2021 maailmantilastossa sijalle 13.

Sunnuntaina nähtiin kilpailuiden toinen SE, kun Nader Khalili ui uuden parauinnin S14-luokan pitkän radan Suomen ennätyksen 200 metrin selkäuinnissa ajallaan 2:20.16.

– Mattsson tuli kilpailuihin ja löi tuloksen pöytään, mikä oli upea suoritus. Myös Jallowin ja Liukkosen meno oli lupaavaa, toivottavasti heidän tulostasonsa nousee seuraavalle tasolle huhtikuussa, kun kisat kovenevat, Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen vetää yhteen viikonloppua.

Ari-Pekka Liukkonen pysäytti kellon päämatkallaan 50 metrin vapaauinnissa sunnuntaina aikaan 22.18. Tokion A-raja on 22.01 ja Liukkosen paras näyttöaika tällä hetkellä on 22.06.

Mimosa Jallow tavoitteli 100 metrin selkäuinnin Tokion A-rajaa 1:00.25. Jallowin viikolopun paras veto matkalla oli lauantaina naisten sekauintiviestin avausosuus 1:01.20.

– Myös naisten viestijoukkue antoi lupaavia näyttöjä. Olympialaisiin on viestissä vielä neljä maapaikkaa jäljellä, ja Tukholman Swim Openissa sekä EM-kisoissa on mahdollista kokeilla saada paikka olympialaisiin, Pulkkinen jatkaa.

Naisten 4×100 metrin sekauinnin viestijoukkueessa uivat Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Laura Lahtinen, ja Fanny Teijonsalo. Viestijoukkue ui viikonlopun parhaaksi ajakseen 4:06.60.

Seuraava näyttömahdollisuus Suomessa on 22.–23. huhtikuuta järjestettävä kansainvälinen uintikilpailu Helsinki Swim Meet. Tätä ennen huippuryhmän uimarit tavoittelevat olympiarajoja Tukholman Swim Openissa 8.–11. huhtikuuta.

Lähde: Uimaliitto