Tampereella pelattaviin lentopallon miesten EM-kilpailuihin on aikaa enää reilut viisi kuukautta. On kulunut 28 vuotta viimeisimmistä lentopallon arvokisoista Suomessa. Miesten maajoukkue on ollut EM-kisojen vakiokalustoa vuodesta 2007 lähtien.

Ensimmäisten lippupakettien myynti aloitetaan torstaina 18.3. Toukokuussa puolestaan selviää Suomen vastustajat ja pelipäivät, kun arvonta suoritetaan kuun lopulla Suomessa. Pelipäiväkohtaiset liput tulevat myyntiin toukokuussa arvonnan jälkeen.

Järjestelyissä otetaan huomioon ajantasaiset koronarajoitukset.

– Meille on tärkeää rakentaa tapahtumaa vastuullisesti. Seuraamme koronatilannetta aktiivisesti viikko viikolta. Olemme rakentaneet useita erilaisia varautumissuunnitelmia syyskuuta varten. Kaikki lippujen ostajat voivat varata paikkansa huoletta, sillä mikäli tapahtuma toteutuisi ilman yleisöä, palautamme lippurahat kaikille asiakkaille, sanoo EM-kilpailujen pääsihteeri Riia Martinoja.

– Kisatiimillä valmistelemme raamit yhdessä Tampereen kaupungin kanssa – lentopallofanit ja maajoukkueemme taisteluasenne rakentavat kisaviikon sydämen. Uskon vahvasti että yhdessä rakennamme jälleen uusia ja ikimuistoisia tunnejälkiä.

Alkulohkot pelataan neljässä maassa: Suomen lisäksi Puolassa, Tshekissä ja Virossa. Suomen lohko pelataan Tampereella 1.-8. syyskuuta.

– Omat kotikilpailut ovat meille arvokas matka. Haluamme hyödyntää yhdessä lentopalloseurojemme kanssa Euroopan Mestaruuskilpailujen ja maajoukkueemme synnyttämän kipinän myös uusien junioreiden innostamisessa lajin pariin. Syyskuussa meillä on mahdollisuus taas näyttää suomalaisen lentopallon voima ja faniemme ainutlaatuinen syke ympäri Eurooppaa, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen sanoo.

Suomen lohkon neljä parasta jatkavat Gdanskissa Puolassa neljännesvälierissä ja mahdollisissa puolivälierissä A-lohkon neljän parhaan kanssa 11.-14.9. Välierät ja finaalit pelataan myös Puolassa, Katowicessa 18.-19.9.

Lentismiehet ovat saaneet myös uuden lempinimen.

– ”Veljekset” on uusi miesten lentopallomaajoukkueemme, Lentopalloliitto julisti.

– Me keskitymme joukkueena vahvuuksiimme. Haluamme olla kaiken saamamme tuen arvoisia. Erityisesti pelaajiemme rautainen asenne ja tahto mahdollistavat sen, että voimme kaikki olla ylpeitä tekemisestämme, sanoo miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote