Kilpakävelijät alittavat urakalla tulosrajoja ja kohensivat ennätyksiään Espoon rankingkisoissa Tapiolan urheilukeskuksessa.

Lapuan Virkiän Heta Veikkola paransi 10 kilometrin ennätystään lukemiin 48.27 ja voitti naisten kilpailun. Voittotulos rikkoi 19-vuotiaiden EM- ja MM-kisojen tulosrajat sekä EM-joukkuemestaruuskisojen tulosrajat.

– Se oli teknisesti hyvä kisa. On ollut vähän ongelmia vasemman jalan kanssa, mutta se ei nyt näkynyt. Melkein minuutin jäi kuitenkin siitä, mitä lähdin tavoittelemaan, Veikkola sanoi.

Ennätysajallaan Veikkola nousi 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa seitsemänneksi.

– Viime viikolla onnistuin hyvin harjoituksissa. En tiedä, oliko se allergiaa vai jotakin muuta, mutta nyt vaan tökkäsi kiinni. Ei tästä silti huono fiilis jäänyt, kun tietää, että tuossa ajassa on minuutti löysää.

Toiseksi kilpailussa käveli Ellen Seisto ennätyksellään 53.24.

Kiiski alitti tavoitteensa kahdella sekunnilla

Karhulan Katajaiset Aliisa Kiiski, 16, paransi ennätystään reilut puoli minuuttia ja voitti 17-vuotiaiden 5 kilometriä ajalla 25.58.

– Tavoite oli rikkoa Rietin raja, joka oli 26 minuuttia, Kiiski viittasi 17-vuotiaiden EM-kisojen rajaan. Sitä hän ei kuitenkaan pääse hyödyntämään, sillä kisat peruutettiin koronapandemian takia.

– Viimeisellä kierroksella tuumin, että pitääkö nyt olla näin paljon tuultakin, kun piti kiristää tahtia, kun oli siinä vaiheessa siitä kaksi sekuntia tavoitevauhdista jäljessä.

Lähde: Urheiluliitto