Itävaltalainen kilpapyöräilijä Nathalie Birli joutui hirvittävän painajaisen keskelle viime vuoden heinäkuussa, kun hänet kidnapattiin. Hän palasi myöhemmin tapahtumapaikalle muistelemaan kauhunhetkiään.

Birli oli harjoittelemassa maantiellä Grazissa, Itävallassa, kun mielenterveysongelmista kärsivä mies osui häneen punaisella autollaan.

– Kaaduin ja mursin käteni. Mies nousi autosta, löi minua kepillä, sitoi minut teipillä ja laittoi minut autoon. Sitten pyörryin hetkeksi aikaa. Kun heräsin, olin sidottuna alasti tuoliin, Birli muisteli Kronen Zeitung-lehdelle.

Kuuden tunnin jälkeen onnistui puhumaan kidnappaajansa ympäri. Mies suostui viemään pyöräilijän takaisin omaan kotiinsa. Apu löytyi yllättävästä puheenaiheesta. Birli huomasi, kuinka paljon miehellä oli orkideoita pienessä mökissään.

– Kysyin hänen kauniista orkideoistaan ja ehdotin, että sopisimme kidnappaukseni olleen onnettomuus. Sopisimme, että olin törmännyt peuraan ja hän olisi pelastanut minut.

Mies uskoi Birliä ja jopa ajoi hänet takaisin kotiovelleen. Sisään päästyään Birli soitti ystäviensä kanssa poliisille, joka pidätti 36-vuotiaan miehen.

Birli kertoo RTL:lle, miten hän on pystynyt käsittelemään tapahtuneen.

– Voin hyvin, mutta välillä minua pelottaa. Käyn psykologin vastaanotolla kerran kahdessa viikossa.

– Olin jo varma, etten selviäisi hengissä. Ajattelin, että olen kuollut seuraavana aamuna.

Birli toivoo, että kidnappaaja pysyy vankilassa loppuelämänsä.

– En tunne vihaa. Toivon vain, ettei miestä päästetä vapaaksi. Uskon, että hän tekisi saman uudestaan.

Hän oli entuudestaan poliisin tuttu ja hän kärsii mielisairaudesta. Mies kiisti, että hänen aikomuksensa olisi ollut seksuaalinen väkivalta tai tappaminen.