Eetu Kallioinen saavutti miesten skeetissä olympiamaapaikan Tokioon ja EM-pronssia, kun ampumaurheilun EM-kilpailut jatkuivat torstaina Kroatian Osijekissa. ”Onnellinen fiilis”, Kallioinen sanoi heti kisan jälkeen.

Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) selvitti tiensä ensin miesten skeetin finaaliuusintaan, kun hän rikkoi peruskilpailussa 122 kiekkoa (24+24+25+24+25). Kallioinen uusi neljästä finaalipaikasta kuuden miehen kanssa. Hän voitti uusinnassa Venäjän Alexander Zemlinin ja Ison-Britannian Ben Llewellinin ja pääsi upeasti finaaliin.

Finaalissa pelin henki oli se, että Kallioisen piti voittaa joko Kyproksen Georgios Achilleos tai Saksan Vincent Haaga, joilla ei olympiamaapaikkaa vielä ollut. Italian ja Ranskan maapaikkakiintiö (2) oli jo täynnä.

Finaalin aikana Osijekissa oli hyvät olosuhteet ja 23 astetta lämmintä. Kallioinen ampui tasaisen varmasti ja oli 34 kiekon jälkeen toisena. Kun 40 kiekkoa oli ammuttu, Kallioisen EM-mitali ja olympiamaapaikka Tokioon varmistuivat, koska Haaga putosi kilpailusta ja sijoittui neljänneksi.

– Olo on nyt onnellinen! Paremminkin olisi voinut mennä eli saada kultaa tai hopeaa, mutta hyvä päivä joka tapauksessa. Pronssi tuntuu hyvältä, Kallioinen sanoi.

Suomen edellinen miesten skeetin arvokisamitali oli vuodelta 2015, jolloin Marko Kemppainen oli kolmas Bakussa järjestetyissä Euroopan kisoissa. Kemppainen sai EM-pronssia 2006 ja Kallioisen valmentajana toimiva Timo Laitinen samanvärisen EM-mitalin vuotta aiemmin.

Lähde: Ampumaurheiluliitto