Suomalaisen UFC-ottelijan Makwan Amirkhanin ottelu Nate Landwehriä jouduttiin perumaan jälkimmäisen loukkaantumisen vuoksi.

Ottelu oli tarkoitus järjestää 5. kesäkuuta, joten UFC:lle tuli kiire löytää Amirkhanille uusi vastustaja.

MMA Junkie -sivuston mukaan sellainen on nyt löytynyt. Se kertoo suomalaisen kohtaavan Kamuela Kirkin höyhensarjan ottelussa.

Kirk ei näytä paperilla ihmemieheltä, ja voisi olettaa painoluokan eliittiottelijoita kohdanneen Amirkhanin vievän voiton. Kirk debytoi vasta UFC:ssä, kun hän kohtaa Amirkhanin.

Miehellä on toki takana yksi ottelu UFC:n Contender Seriesissä. Se päättyi tyrmäystappioon Billy Quarantilloa vastaan, eikä hänelle irronnut sopimusta UFC:ssä.

Kirk on voittanut 11 ammattilaisottelua ja hävinnyt neljästi. Amirkhanin myötä vastus kovenee, mutta miehellä on mahdollisuutensa. Hänellä on musta vyö brasilialaisessa jujutsussa ja rautaiset nyrkit, kertovat jenkkiasiantuntijat.

Amirkhani on ollut toistaiseksi tilastojen perusteella varsin keskinkertainen pystyottelija UFC:ssä, joten hänen täytynee hankkia voitto juuri matossa. Kirk on osoittanut siellä vaarallisuutensa viemällä voittoja sekä kuristuksilla että lukoilla.