Eetu Kallioinen taisteli upeasti skeetin finaalissa, mutta jäi lopulta neljänneksi pudotusformaatilla ammutussa finaalissa.

Kallioinen selvisi finaaliin peruskilpailun kolmantena (123/125 kiekkoa) ja avasi myös skeetin finaalin loistavasti selvittäen ensimmäiset 28 kiekkoa puhtaasti. Kallioinen ampui kuitenkin kaksi kertaa seuraavissa sarjoissa tuplapummit ja päätyi lopulta tulokseen 36/40. Näin ollen Kallioinen sijoittui hienosti neljänneksi miesten olympiaskeetissä.

– Parempi, etten sano suoraan mikä on päällimmäinen tuntemus, mutta harmittaa siis aivan järjettömästi. Mieli ei ole hyvä millään tavalla. Nelossija on finaalissa se kaikkein huonoin sija. Se ei ole mitali. Toivottavasti alkaisi viikon sisään lämmittämään jo tämä sija, pettynyt Kallioinen kertoi.

Kallioisen sarjaan mahtui kaksi tuplapummia.

– Ei ollut teknisesti hyviä suorituksia kumpikaan. Ensimmäiseen tuplapummiin ei ollut ehkä valmistautuminen hyvä ja en ollut ehkä täysin valmis. Se lähti vähän lapasesta, kun ei ollut valmista. Toinen tuplapummi oli teknisesti yhtä huono, mutta syytä en tiedä. Kaiken piti olla valmiina ja kunnossa. Finaaliin lähdettäessä oli itse asiassa rento fiilis, ei ollut kovin paha jännitys finaaliin lähdettäessä. Ei se tietenkään mikään ihan normaali paikka ollut, Kallioinen kertasi.

Lähde: Olympiakomitean tiedote