Julia Valtanen kasvatti Suomen joukkueen pistetiliä kahdeksannella sijalle naisten keihäänheiton finaalissa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa. Valtasen paras heitto kantoi 52,92.

Valtanen ei ollut kilpailuun tyytyväinen. Heiton kanssa on jo tovin ollut pientä ongelmaa.

– En odottanut oikein mitään. Silti toivoin, että olisi voinut mennä paremmin. Nyt heitto ei tuntunut oikein miltään, Valtanen sanoi.

Kilpailun voitti Valko-Venäjän Aleksandra Konshina, joka heitti ennätyksensä 59,14. Turkin Münevver Hanci ja Ranskan Jona Aigouy heittivät hopean ja pronssin tuloksin 57,37 ja 55,82.

Tekniikka takkusi Kinnusella ja Ylösellä

Elina Kinnunen oli keihäsfinaalin kymmenes heitettyään 50,18 ja Roosa Ylönen kahdestoista tuloksella 47,71.

Kinnuselle kilpailu päätti pitkän nuorten arvokilpailujen putken. Hänellä on mitali alle 18- ja alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuista ja joka kerta Suomea edustaessaan hän on selviytynyt finaaliin.

– Hyvää kokemusta on nuorten kisoista tullut, mutta nyt kaikki oli tekniikasta kiinni. Loppu oli hätäinen. Siihen kun saan lisää aikaan, sitten lentää, Kinnunen sanoi.

Tekniikka takkusi myös Ylösellä.

– En vain saanut kilpailussa tekniikkaa toimimaan. Omaan piikkiin tämä menee. Kaikki oli kohdallaan, keli ja tuulet, Ylönen sanoi.

Yhdysvalloissa opiskelevalle Ylöselle EM-kilpailut päättivät Euroopan kilpailukauden. Harjoittelu jatkuu Teksasin yliopistossa El Pasossa.

Lähde: SUL:n tiedote