Menetti maailmanennätyksensä! – Satu Mäkelä-Nummelan olympialaisille karmea päätös – ””Hemmetti, ei voi olla totta”

© Kuva: Getty Images

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan neljäs olympiakilpailu päättyi 24. sijaan. Hänen tuloksensa Tokiossa oli 113, kun finaaliraja oli 120. ”Hemmetti. Ei voi olla totta, että tämä oli tällainen kilpailu”, hän kertoi päällimmäiseksi ajatuksekseen heti kisan päätyttyä.

Miesten ja naisten trap ovat vielä kesken Tokion olympialaisten ampumaurheilussa. Asakan paahtavalla ampumaradalla ammuttaan tänään trapin peruskilpailujen viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) voitti naisten trapin olympiakultaa Pekingissä 2008. Hän sijoittui Lontoossa (2012) seitsemänneksi ja Rio de Janeirossa (2016) kymmenenneksi. Kokenut arvokisakävijä päätti Tokion olympiaurakkansa 24. sijaan, kun hän rikkoi 113 kiekkoa (23+23+24+21+22). Finaaliraja oli 120.

Mäkelä-Nummela oli ensimmäisen päivän jälkeen 14. sijalla. Hän sanoikin, että ”alkuruoat olivat vähän heikot” ja jatkoi: ”Huomisen pääruoan pitää olla vähän ’ tukuisampaa’, jotta olisi jälkiruokavaihtoehtoja. Aika kaukana ollaan, joten veikkaan, että huomisten tulosten pitää olla hemmetin hyviä.”

Mäkelä-Nummela, 50, sanoi kilpailun jälkeen, että kun lähdettiin hakemaan pääruokaa, jouduttiinkin jälkiruokaan, joka olikin pannukakku.

– Alkupalat olisi pitänyt ottaa eilen vähän ahneemmin. Ensimmäisessä sarjassa oli kuin olisi tullut joku jäätikkö vastaan eikä se sulanut edes näissä helteissä. Se oli ihan karrrrmea alku!

– Aikaisemmin olen pystynyt palaamaan tuollaisten liian hätäisten lähtöjen jälkeen takaisinpäin, mutta nyt laukka vain jatkui. Hylkäys olisi varmasti tullut raviterminä. Tosissani sitä tein, mutta kun lähdön tekee liian nopeasti, ”tuplasta” ei ole mitään hyötyä.

Kun Mäkelä-Nummelalta kysyttiin, tiesikö hän tämän päivän ensimmäisen sarjan neljän ensimmäisen kiekon jälkeen, että finaalipaikka on menetetty, hän vastasi:

– Näenhän minä oman ryhmäni tulostaulun, ja jos joka kerta muut ovat minua parempia, pystyn sen helposti laskemaan. Jos ampui 23 tai 24, aina oli erän heikoin.

Mäkelä-Nummelta kysyttiin myös hänen viime hetkillä ammuntasuoritukseensa ja aseeseensa tekemistä muutoksista:

– Kun olisi vain hokannut ne aikaisemmin… Mutta kun kaikki ei tule mieleen. Silmän kanssa aika ei riittänyt, se aika jäi liian lyhyeksi. Onneksi aseen perä oli ihan joo. Pätkääkään en kadu, että rupesin muutoksia tekemään. Mistäs sitä vanha ihminen kaikkea enää hokaa, hän huokaisi suomalaistoimittajille.

– Kun tästä menee ja katsoo peiliin, sieltä se syy löytyy, koska radat ovat täällä luksusta ja kaikki samanlaisia, eikä sää voi enää paremmaksi tulla ja kiekko näkyy hyvin. Tulostaso onkin varmasti ihan hurja, Mäkelä-Nummela sanoi, kun peruskilpailu ei ollut vielä päättynyt.

Mäkelä-Nummela kertoi myös mikä oli hänen ensimmäinen ajatuksensa, kun hän oli ampunut Tokion olympialaisissa viimeisen laukauksensa:

– Hemmetti. Ei voi olla totta, että tämä oli tällainen kilpailu. Jonkun on oltava hännillä, ja nyt se oli minun kohtaloni.

Slovakialainen Zuzana Rehak Stefecekova rikkoi peruskilpailussa kaikki 125 kiekkoa. Entinen ME oli Mäkelä-Nummelan 123 maaliskuulta 2019.

Tokion olympialaisten ampumaurheilu on suomalaisten osalta nyt päättynyt. Eetu Kallioinen sijoittui maanantaina miesten skeetissä hienosti neljänneksi ja Lari Pesonen 28:nneksi.

Tokion ampumaurheilun viimeiset lajit ammutaan maanantaina 2. elokuuta.

Lähde: Ampumaurheiluliitto


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004