Lopen kunta ja Lopen ampumaratayhdistys järjestivät tiistaina Meet & Greet -tapahtuman Eetu Kallioisen kunniaksi.

Kallioinen, 23, sijoittui kolmisen viikkoa sitten upeasti neljänneksi Tokion olympialaisten skeetissä.

Jokaisessa puheenvuorossa todettiin se, kuinka jännittävä Tokion skeetin olympiafinaali oli. Eräs puhuja kiteytti tilanteen Kallioiselle napakasti:

– Koko Loppi, koko kylä jännitti sinun mukanasi!

Kerrataan siis vielä kerran, miten kaikki menikään:

Tokion skeetin toisen päivän avauksen eli neljännen sarjan jälkeen oltiin tilanteessa, jossa Yhdysvaltain Vincent Hancock oli ainoana rikkonut kaikki 100 kiekkoa. Viisi miestä oli tuloksessa 99 – heidän joukossaan Kallioinen, joka kirjasi neljänteen sarjaansa tuloksen 25. Kaksi miestä oli tuloksessa 98 ja neljä tuloksessa 97.

Viidennessä eli viimeisessä sarjassa Kallioinen pummasi vitospaikan kiekon. Hänen peruskilpailunsa tulos oli lopulta 123, joka riitti suoraan finaaliin. Ranskan Eric Delaunay ja Italian Tammaro Cassandro olivat peruskilpailun parhaat rikottuaan 124 kiekkoa.

Kallioinen oli finaalin nuorin ampuja, mutta se ei näkynyt eikä tuntunut missään. Hän jakoi 24 kiekon jälkeen kärkipaikan Yhdysvaltain Vincent Hancockin ja Kuwaitin Abdullah Alrashidin kanssa. Kallioinen ampui ekat ”pumminsa”, kun hän ei osunut 29. ja 30. kiekkoon. Sama toistui hetken kuluttua samalta paikalta, ja neljä ohilaukausta pudotti Kallioisen mitalikamppailusta. Hänen tuloksensa oli 36/40.

– Ne eivät olleet teknisesti hyviä suorituksia. Ekassa ”tuplapummissa” en ehkä ollut valmis, kun pyysin kiekkoa. Toinen oli teknisesti yhtä huono, mutta syytä en siihen osaa sanoa, Kallioinen selvitti kisan jälkeen.

– On parempi, etten sano suoraan, mitä juuri nyt ajattelen. Harmittaa! Neljäs sija on huonoin sijoitus finaalissa. Vitospaikka on yhtä hankala kuin kaikki muutkin paikat. Tänään se oli ratkaiseva paikka.

Kallioinen sanoi odottaneensa Tokiosta kultamitalia:

– Tietenkin! Alusta lähtien on ollut selvää, että lähdin tänne voittamaan. Tiesin olevani hyvässä kunnossa.

Kallioinen kertoi, että hänellä oli koko ajan rento ja hyvä fiilis.

– Ei tietenkään ihan normaalia ollut, oli tässä oma ”momenttinsa”, sitä ei voi kieltää. Kyllä tästä jotain positiivistakin jäi käteen. Ehkä viikon kuluessa neljäskin sija alkaa lämmittää mieltä.

Lopen tiistaisen tapahtuman juontanut Markku Savolainen palasi ajassa yhdeksän vuotta taaksepäin eli vuoteen 2012:

– Eetu sanoi tuolloin eräässä tilaisuudessa, että hän aikoo voittaa olympiakultaa. Kommentti julkaistiin myös lehdessä. Ei se kauaksi nyt jäänyt, Savolainen totesi.

Niin, entä sitten se Eetula? Mistä oikein on kyse? Lopen ampumaurheilukeskuksen kahvio nimettiin tilaisuudessa Eetulaksi.

– Se on todella hieno kunnianosoitus! En edes uskaltanut kuvitella noin isoa juttua. Kaikki tämä tuntuu hienolta, hämmentynyt Kallioinen sanoi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto