Koko maailma on ollut jo yli vuoden koronaviruksen lamauttama. Ensimmäiset tiedot viruksesta tulivat Wuhanista, Kiinasta joulukuussa 2019.

Nyt on herännyt kuitenkin epäilys siitä, että virus olisi voinut tartuttaa ihmisiä jo huomattavasti aiemmin ja levitä pari kuukautta aikaisemmin Eurooppaankin italialaisen miekkailijan myötä.

38-vuotias miekkailija Matteo Tagliariol – olympiavoittaja vuodelta 2008 – osallistui lokakuussa 2019 Wuhanissa kansainvälisen sotilasurheiluliiton kisoihin 10 000 muun urheilijan lailla.

– Kun saavuimme Wuhaniin, olimme kaikki sairaita. Kaikki kuusi ihmistä samassa asunnossa olivat sairaana ja mukana oli kilpailijoita useista maista, Tagliaroil kertoi Corriere della Seralle.

Tagliaroililla oli kertomansa mukaan kova yskä ja monella muulla korkea kuume. Oireet vain pahenivat hänen palattuaan kotiin Italiaan Pekingin kautta. Jälkeenpäin Tagliariol on vakuuttunut, että kyse oli koronasta.

– Minulla oli todella korkea kuume, enkä pystynyt hengittämään. Antibiootitkaan eivät auttaneet. Olin sairaana ja hyvin heikkona kolme viikkoa.

– Sitten kaksivuotias poikani Leo sairastui. Hän yski kolme viikkoa. Ja myös puolisoni sairastui, mutta ei niin pahasti. Kun ihmisiä alkoi sairastua, tunnistin Covid-19:n oireet.

Epäilys ei ole ainoa laatuaan, sillä L’Equipe kertoo samantapaista kokemusperäistä tarinaa samoihin kisoihin osallistuneista viisiottelijoista Elodie Clouvelista ja Valentin Belaud’sta.