Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn voitti 22-vuotiaiden miesten 100 metrin Suomen mestaruuden loistoajalla 10,37 Turussa 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa.

Kuluvan kesän aikana Örn ehti pudottaa ennätyksensä 10,49:ään ennen Turun SM-kilpailuja, mutta kunnonmukainen tulos on antanut odottaa itseään.

– Tänä kesänä on ollut huonoa tuuria olosuhteiden kanssa, vastatuulta ja vaikka sun mitä. Sellainen huippuveto oli jäänyt minulta vetämättä, Örn sanoi.

– Mutta tuo oli nyt minulta huippuveto. 10,40:n alitus oli tämän kauden tavoitteena ja nyt sen sain.

Örnin mukaan Turun juoksu oli kokonaisuutena onnistunut.

– Nyt en miettinyt liikaa. Kauden aiemmissa juoksuissa aloin miettiä liikaa teknisiä juttuja, kun odotukset kauteen olivat kovat ja ajat pyörivät siellä 10,50:n hujakoilla, Örn sanoi.

– Nyt tulin juoksemaan mitaleista enkä miettinyt aikaa.

Kalevan kisoissa 100 ja 200 metriä

Joensuussa kauppatieteitä opiskeleva Örn, 22, harjoittelee Jarno Tenhusen valmennuksessa. Turussa hänen piti juosta myös 200 metriä, mutta se jää nyt väliin ja Örn keskittyy 26. elokuuta Tampereella alkaviin Kalevan kisoihin. Siellä hän juoksee sekä 100 että 200 metriä.

Ennätyksensä Turun 22-vuotiaiden 100 metrin finaalissa juoksivat myös Porvoon Akilleksen kaksoset Viktor ja William Thor. He olivat toinen ja kolmas ajoin 10,50 ja 10,57.

– Juoksu tuntui muuten hyvältä, mutta tuossa lopussa, kun Santeri tuli ohi, oma juoksu vähän jäykistyi. Tyytyväinen olen, kun ennätyskin tuli, hopeamitalisti Viktor Thor sanoi.

– Lähtö ja reaktio olivat hyvät, mutta 30 viimeisellä metrillä juoksu meni vähän etupainotteiseksi, pronssimitalisti William tuumi.

Kaikkien aikojen kovatasoisimman nuorten SM-finaalin neljäs oli toissakesäinen miesten Suomen mestari JKU:n Konsta Alatupa ajalla 10,57 ja viides Joensuun Katajan Viljami Hietaharju ajalla 10,77. Finaaliin kahdeksan parhaan joukkoon päästäkseen piti juosta 10,89.

Lähde: Urheiluliitto