Valkovenäläinen pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja on päässyt turvallisesti Puolaan.

Valko-Venäjän olympiajoukkueen johdon on kerrottu yrittäneen pakottaa pikajuoksijansa palaamaan Valko-Venäjälle sen jälkeen, kun hän oli kritisoinut maan urheilujohtoa. Tsimanouskaja ei suostunut lähtemään ja pääsi lopulta Puolan Tokion lähetystöön. Puola myönsi Tsimanouskajalle viisumin humanitääristen syiden perusteella. Kansainvälinen olympiakomitea tutkii edelleen tapausta.

Nyt ainakin kaksi muutakin valkovenäläistä urheilijaa on julkisesti kääntänyt selkänsä entiselle kotimaalleen, kun 7-ottelija Jana Maksimova ja hänen miehensä Andrei Kravtshenko aikovat jäädä Saksaan asumaan.

Tokiosta tiputettu kymmenottelun moninkertainen arvokisamitalisti Kravtshenko on jo aiemmin julkisesti asettunut diktaattori Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastaan allekirjoittamalla yli 400 muun urheilijan kanssa kirjeen, jossa vastustettiin väkivaltaa ja vaadittiin maahan vapaita vaaleja.