Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander voitti vaivatta 22-vuotiaiden miesten 3000 metrin estejuoksun ajalla 8.59,55. Tallinnassa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa neljänneksi ennätyksellään 8.39,75 juossut Helander virittelee nyt kuntoa Kalevan kisoihin.

– Nyt, kun olympialaisten aikaan tuli pieni kisatauko, ajatuksena oli päästä täällä taas kisojen makuun ja saada muutama kisa alle ennen Kalevan kisoja, Helander kertoi.

Tampereen Kalevan kisoissa elokuun viimeisenä viikonloppuna Helanderin ohjelma on sama kuin Turussa eli 3000 metrin estejuoksu ja 5000 metriä. Viimemainittu laji kilpaillaan Turussa sunnuntaina.

Helander kiri viimeisen kilometrin 2.51,85. Helander ja toiseksi sijoittunut Joensuun Katajan Samuel Auvinen olivat sopineet, että pidetään sen verran vauhtia, että Auvinen pääsee ennätysvauhtiin. Auvinen veti 1000 metriä 3.04:ään, jonka jälkeen Helander meni kärkeen ja karkasi voittoon. Auvinen teki ennätyksensä 9.12,96.

– Yhdeksän minuutin alitusta toivon, mutta ehkä sitten Kalevan kisoissa, Auvinen sanoi.

Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi voitti 19-vuotiaiden estejuoksun ajalla 9.42,36. Myös Kangasniemi voitti mestaruutensa Helanderin tapaan varsin vaivatta. Vammalan Seudun Voiman Samuli Kero oli toinen ajalla 10.07,69.

– Aika olisi saanut olla parempi, Kangasniemi tuumi.