Naisten 400 metrin aitajuoksun alle 20-vuotiaiden maailmanmestariksi Nairobissa juossut Heidi Salminen nousi huikealla ennätysparannuksella Suomen vuositilastossa toiseksi ajalla 56,94.

Tilastokärki Viivi Lehikoinen keskittyy Tampereella 400 metrin sileälle. Se merkinnee sitä, että Salminen ja 57 sekunnin alitusta tavoitteleva, hyvävireinen Nea Mattila lienevät Kalevan kisojen kärkikaksikko.

– Kalevan kisoista tavoite on mitali. Ruotsi-otteluunkin haluaisin lähteä ja sen jälkeen on tarkoitus juosta vielä SM-viesteissä, Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Salminen kertaili loppukauden ohjelmaansa.

Yli kaksi sekuntia ennätystään Nairobin kahdessa juoksussa yhteensä parantanut Salminen sulatteli vielä Nairobista palattuaan saavutustaan.

– En ole vieläkään oikein kunnolla tajunnut, mitä tapahtui.

Ei ole oikein kerennyt levätä, kun kisapaikalta mentiin suoraan hotellille ja sitten oli jo kiire lähteä lentokentälle. Koko ajan on ollut jotakin tekemistä, mutta tosi hyvältä tuntuu, Salminen hymyili.

Omaa finaalijuoksuaan Salminen analysoi myöhemmin. Hän oli ehtinyt katsoa sen videolta vasta kerran.

– Takakaarre ja juoksun loppu on ollut se heikoin kohta. Nyt se tuli loppuun asti ja sitä on Tuija Helanderin johdolla harjoiteltu, Salminen sanoi.

– Juoksuna se oli tasainen minun muihin juoksuihini verrattuna, niin kuin sen pitäisikin olla. Ei niin, että eka puolisko olisi kovempi kuin toinen.

Lähde: Urheiluliitto