Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen voitti 400 metriä ennätyksellään 47,20 Helsingin Tähtikisoissa Eläintarhan kentällä keskiviikkona. Tulos on matkan paras suomalaisnoteeraus 10 vuoteen. Toiseksi sijoittunut HIFK:n Erik Back paransi ennätystään lukemiin 47,36.

Ennätysajan taustalla on Kaasalaisen mukaan taloudellisempi juoksuasento, varsinkin kilpailun ensimmäisellä puolikkaalla.

– 200 metrin väliajat ovat olleet aika samoja kuin alkukauden kisoissa, mutta juoksuasento on nyt rennompi ja askel taloudellisempi. Loppusuoralla on nyt ollut enemmän voimia, Kaasalainen kertoi.

Blomqvist paransi roimasti ennätystään

Miesten 400 metrin aidoissa Borgå Akilleksen Jonni Blomqvist vei voiton kauden kotimaisella kärkiajalla 50,50 jolla hän paransi omaa ennätystään lähes sekunnin. Liedon Parman Oskari Lehtosen oli toinen ajalla 50,62.

– Sileä 400 metriä kulki viime viikolla Turussa niin hyvin, että osasin odottaa ennätysparannusta myös aitojen kanssa. Juoksu meni myös teknisesti hyvin, Blomqvist sanoi.

Naisten 400 metriä voitti Turun Toverien Milja Thureson ennätyksellään 53,90. Naisten 200 metrillä kotimaan tilastokärki Anniina Kortetmaa oli selvä ykkönen ajalla 23,47.

– Kaarrejuoksu oli teknisesti hyvää ja vauhti pysyi hyvin myös suoralle tullessa, Kortetmaa sanoi.

Saarinen pikamatkan nopein

Miesten 100 metrillä voittaja jouduttiin katsomaan maalikameran kuvasta. Roope Saarinen ja Oskari Lehtonen juoksivat molemmat ajan 10,57, mutta voitto merkittiin Saariselle.

– Loukkaantumishuolien jälkeen on kiva saada onnistunut juoksu ja päästä ehjänä maaliin asti. Uskon, että vauhti kiihtyy vielä ennen kauden pääkisoja, Saarinen viittasi Tampereen Kalevan kisoihin ja Tukholman Ruotsi-otteluun.

Esbo IF:n Camilla Richardsson voitti naisten 1500 metriä ajalla 4.23,24. Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen vei miesten 1500 metriä ajalla 3.50.16. Lempäälän Kisa Yleisurheilun Santtu Heikkinen oli toinen ajalla 3.50,66.

Lähde: SUL:n tiedote