Johanna Kylmäsen ja Anna Pursiaisen taival nuorten MM-kisojen 100 metrillä päättyi välieriin. Kylmänen juoksi välierässään neljänneksi ajalla 11,70 ja Pursiainen oli kuudes ajalla 11,90. Finaaliin etenivät erien kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta, josta jatkoon vei 11,60. Välierien nopein oli Jamaikan Tina Clayton ajalla 11,34.

Kylmänen sinetöi alkueristä suoran välieräpaikan juostuaan erässään kolmanneksi ajalla 11,80.

– Alkueräjuoksu oli aika vaisu ja rento, ja reaktio oli tosi huono. Onneksi pääsin semifinaaliin, jossa startti ja reaktio olivat paljon parempia. Lopussa tunsin, että olisin voinut mennä vielä kovempaa, mutta olen tuohon juoksuun ihan tyytyväinen, Kylmänen sanoi.

Pursiainen eteni välieriin alkuerien aikavertailusta ajalla 11,85. Pursiainen oli erässään pitkään kiinni suorassa jatkopaikassa, mutta taipui juoksun lopussa täpärästi viidenneksi ajalla 11,85.

– Alkuerä oli rento, avausvedon tyyppinen juoksu. Välierä meni enemmän puristamiseksi. En saanut sellaista omaa rentoa suoritusta ja se vei ajasta. Lähdöt olivat omaa tasoa ja virekin tuntui hyvältä, mutta se ei näkynyt ajassa, Pursiainen sanoi.

Lähde: Urheiluliitto