Tokion olympialaisten skeetissä neljänneksi sijoittunutta Eetu Kallioista juhlittiin tiistaina Lopen ampumaradalla.

Kallioinen, 23, sijoittui kolmisen viikkoa sitten upeasti neljänneksi Tokion olympialaisten skeetissä. ”Harmittaa! On parempi etten sano suoraan, mitä juuri nyt ajattelen”, Kallioinen sanoi heti kisan jälkeen.Lopen kunta ja Lopen ampumaratayhdistys järjestivät tiistaina Meet & Greet -tapahtuman Eetu Kallioisen kunniaksi. Järjestelyissä olivat mukana myös Sako Oy ja Kallioisen seura Ala-Hämeen Ampujat (A-HA).

– En ole sijoitukseeni vieläkään tyytyväinen – enkä tule olemaankaan. Neljäs sija ei ole mitali, hän sanoi kiitospuheessaan hyvin painokkaasti.

– Nälkä on edelleen suuri, ja paljon jäi hampaankoloon. Olinkin täällä jo harjoittelemassa ennen tämän tilaisuuden alkua, Kallioinen sanoi.

Ennen kuin Kallioinen pääsi kiittämään lämpimästi kaikkia paikallaolleita, oli hänet kukitettu ja kehuttu useissa puheenvuoroissa, joita pitivät muun muassa kansanedustaja Timo Heinonen (kok), Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela, Lopen ampumaratayhdistyksen Kari Kuparinen ja A-HA:n puheenjohtaja Timo Suni.

– Torijuhlan aika on sitten seuraavien olympialaisten jälkeen (Pariisi 2024), Heinonen totesi. Kallioisen olympiasuorituksia kehuttiin hienoiksi – kuinkas muuten! – ja nuorta miestä kehuttiin määrätietoiseksi ja päättäväiseksi huippu-urheilijaksi.

– Nyt järjestimme sellaiset juhlat kuin sinä (Kallioinen) halusit – omalla kotiradallasi, jolla olet viettänyt lukuisia tunteja harjoittelemassa ja kilpailemassa. Nyt saat rankan kilpailuvuoden päätteeksi lahjaksi rentouttavan vuorokauden Valkeaveden jalolautalla, jonne tulee oma mestarikokki tekemään ruoat valitsemallesi kymmenen henkilön porukalle, Heinonen kertoi.

Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Henna Torpo puolestaan kehui Kallioista siitä, että tämä muistaa haastatteluissa aina nostaa esille mistä tulee – eli Lopelta.

– Hienon nuoren miehen olette täällä kasvatteneet, Torpo sanoi.

– Uskon, että hienoja matkoja on vielä edessä!

Lähde: Ampumaurheiluliitto