Miesten 1500 metrin toinen välierä oli niin kovavauhtinen, että sen seitsemän parasta juoksijaa alittivat Britannian Jake Wightmanin ensimmäisen välierän voittoajan 3.33,48 ja selviytyivät kaikki finaaliin. Nopein oli Kenian Abel Kipsang, jonka aika 3.31,65 on uusi olympiaennätys.

Toiseksi Kipsangin jälkeen kiri Euroopan mestari Jakob Ingebrigtsen ajalla 3.32,13 ja vielä seitsemäntenä finaaliin ylsi Charles Grethen, joka paransi Luxemburgin ennätystä lähes neljä sekuntia aikaan 3.32,86.

Rion olympiavoittaja Yhdysvaltain Matt Centrowitz karsiutui ajalla 3.33,69. Alkuerissä kaatunut, mutta protestin kautta finaaliin selviytynyt Puolan Marcin Lewandowski joutui jalkavaivaisena keskeyttämään.

Naisten 4×400 metrin alkuerien nopein oli Yhdysvallat kauden kärkiajalla 3.20,86. Alkuerissä joukkue juoksi vielä ilman Allyson Felixiä. Finaaliin Felix saapuu tavoittelemaan mitalia jo viidensissä peräkkäisissä olympiakisoissaan.

Alkuerien toiseksi nopein oli Jamaika ajalla 3.21,95 ja kolmanneksi nopein Puola ajalla 3.23,10. Tasaisista välieristä finaaliin vaadittiin tulos 3.24,05.