SM-viestit palaavat 29 vuoden tauon jälkeen Raatin stadionille, kun Oulun Pyrintö isännöi viestijuoksun juhlaa viikonloppuna.

Pyrinnön lisäksi vahvaa viestipanosta löytyy moneen sarjaan myös Kuivasjärven Auralta, jonka juoksijoista Essi Niskala odottaa mielenkiinnolla 19-vuotiaiden sarjassa viestejä.

– Aika kovat joukkueet saamme kasaan. Tosi kivaa päästä juoksemaan Raattiin, tutuista puitteista lisätsemppiä saava Niskala sanoo.

Viime viikonlopun nuorten Ruotsi-otteluedustus oli yksi kohokohta 16-vuotiaan Niskalan hienossa kaudessa, johon on mahtunut uran ensimmäinen Motonet GP-kisa, Kalevan kisat ja 400 metrin aidoissa ennätys 59,30.

– Olen saanut kisakokemusta ja juoksut ovat onnistuneet hyvin. Positiivinen kausi, olen pystynyt urheilemaan ehjänä. Varmaan nelkun aitojen ympärillä jatkossakin matkat pyörivät, Niskala sanoo.

Niskala on toistaiseksi päässyt kokemaan SM-viestit vasta kerran eli viime vuonna Kotkassa. Silloin hän pääsi juhlimaan Oulun Pyrinnön joukkueen kanssa 15-vuotiaiden 4×80 metrin aitajuoksuviestin voittoa.

SM-viestihuumaa on koettu Raatissa vuotta 1992 ennen myös 1976 ja 1949. Oulun Pyrinnölle tapahtuma on osa Supersyksyä, joka alkoi Valkean Kaupungin Kisoilla ja huipentuu telinevoimistelun SM-kilpailuihin 17. –19. syyskuuta.

– On upeaa päästä huipentamaan hieno suomalainen yleisurheilukesä Oulussa. Oululaisittain Pyrinnöllä ja Auralla on vahvat joukkueet moneen sarjaan. Lisäksi muiden seurojen joukkueissa nähdään monia mielenkiintoisia nimiä, joten varmasti jännittävä viikonloppu edessä. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää tilaisuutensa seurata huippu-urheilua paikan päällä eli tulee katsomoon luomaan urheilijoille tunnelmaa, Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo sanoo.

Lähde: Urheiluliitto