Sosiaalisen median merkitys yksilöurheilijoiden yrityskumppanimyynnissä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi. Vielä 2000-luvun alussa urheilijoiden yrityskumppanuudet olivat pitkälti valtamedianäkyvyydestä kiinni. Tänä päivänä urheilija on itsensä media ja huolella hoidettu some mahdollistaa yrityskumppanuuksia.

Miten sitten rakentaa brändi sosiaalisessa mediassa ja hyödyntää sitä yrityskumppanuuksissa? Somevaikuttaja, tv-kasvo, personal trainer, liikunnanohjaajaja rugbyn maajoukkuepelaaja Oona Tolppanen kertoo oman brändinsä tarinan uintiurheilun maajoukkueurheilijoille ja valmentajille.

Tolppanen on luonut oman Fitoona-brändinsä somekanavia hyödyntäen. Instagramissa hänellä yli 65 000 seuraajaa ja blogi kerää parhaimmillaan yli miljoona lukukertaa vuosittain.

– Oma tarinani on yksi esimerkki siitä, mikä merkitys somella on yrityskumppanuuksia ajatellen. Jalkapallourani aikana yrityskumppanuuksien saaminen oli vaikeaa, mutta uran jälkeen Instagramini kasvettua yritykset alkoivat kiinnostua ja olen päässyt tekemään hienoja juttuja yritysten kanssa, Tolppanen kertoo.

– Somenäkyvyys sekä aktiivisuus on aika lailla edellytys yrityskumppanuuksissa ja siksi urheilijoiden on tärkeä miettiä omia kanaviaan. Urheilijan arki kiinnostaa varmasti ja toisaalta yrityskumppanit pääsevät parhaiten näkyviin urheilijan arjessa. On hienoa päästä auttamaan uintiurheilijoita Uimaliiton kanssa, Tolppanen jatkaa.

Lähde: Suomen uimaliitto