Suomen nuoret avasivat 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelun vahvasti. Pojat juhlivat kaksoisvoittoja 110 metrin aitajuoksussa ja kiekonheitossa. Tytöt saavuttivat kaksoisvoitot 400 metrillä, 100 metrin aitajuoksussa ja keihäänheitossa. Ruotsi johtaa poikien ottelua ennen illan 4×100 metrin viestiä pistein 57–50 ja Suomi tyttöjen ottelua pistein 51–48.

Rasmus Vehmaa oli nopein 110 metrin aitajuoksussa ajalla 13,86 ja Konsta Kankainen toinen ajalla 14,13. Kumpikaan ei ollut täysin tyytyväinen 0,6 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen käydyssä kilpailussa.

– Vähän lähti juoksu hajoamaan. Tuuli varmasti vaikutti vähän, Vehmaa arvioi.

– Sellaisen perussuorituksen pystyin tekemään. Harmi kun oli sen verran vastatuulta, Kankainen komppasi.

Hämäläinen paransi ennätystään yli 8 metriä

Poikien kiekonheiton voitti Max Lampinen, joka heitti 1,5 kilon kiekkoa kuudennella yrityksellään 52,46 ja ohitti Kosti Sainion, joka sivalsi viidennellään 52,40. Suomen kaksoisvoitto tuli selvällä erolla. Ruotsi Adam Hellbom oli kolmas tuloksella 50,13.

Lajivoitto heltisi myös keihäänheitossa, jossa Otto Hämäläinen paransi ennätystään reilut 8,5 metriä lukemiin 68,77. Keihästä heitettiin napakkaan vastatuuleen. Kilpailun tilastosuosikki Lenni Yli-Kotila oli kolmas heitettyään 58,49.

Hämäläinen heitti parhaan tuloksensa heti avauskierroksella.

– Sen ensimmäisen heiton jälkeen tuntui, että sieltä olisi vielä lisää tulossa, mutta 70-metrinen jäi vielä heittämättä. Tuo pisin heitto ei ainakaan keihään asennon puolesta ollut täydellinen, kun se tuli melkein poikittain maahan, Hämäläinen sanoi.

Yli-Kotilaa kiusasivat tekniset ongelmat.

– Siinä oli viisi kokeilua ja yksi onnistunut heitto ja sekin meni yli sektorista. Tämä ei ollut tuulesta kiinni. Olen ollut sen verran hukassa, Yli-Kotila viittasi tekniikkamurheisiin.

Lähde: SUL:n tiedote