Suomen miesten maajoukkue on tilastojen valossa haastaja yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Tukholmassa viikonvaihteessa. Naisten ottelusta kesän tulokset povaavat äärimmäisen tasaista.

– Suomalaisilla yleisurheilijoilla on ollut positiivinen vire läpi kesän. On venytty ja tehty arvokisoissa parempia tuloksia, mitä tilastot ovat antaneet odottaa. Jatketaan nyt samaan malliin Ruotsi-ottelussa, Wilma Murto linjaa.

Suomen joukkueen sisäisessä äänestyksessä Murto valittiin naisten maajoukkueen kapteeniksi yhdessä Sara Kuiviston kanssa. Miesten joukkueen kipparit Tukholmassa ovat Topi Raitanen ja Elmo Lakka.

– Maaotteluun lähdetään aina voittamaan. Vaikka olisi tilastossa haastaja, kilpailussa tilanne voi keikahtaa miten päin vaan, Murto tietää usean maaotteluiden kokemuksella.

Kostiainen, Hämäläinen ja Irintshejev joukkueeseen

Suomen joukkueissa on kolme muutosta alun perin julkaistuun ryhmän nähden. Elina Kostiainen korvaa kolmiloikassa Kristiina Mäkelän, Frida Hämäläinen Heidi Salmisen 400 metrin aidoissa ja Sajan Irintshejev Jarkko Kinnusen 10 000 metrin kävelyssä.

Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikön Tuomo Salosen mielestä muutokset eivät oleellisesti muuta asetelmia. Salonen näkee myös, että tilastojen luomille näkymillä ei ole syytä antaa liiaksi painoa.

– Miesten ja naisten otteluissa on useita etukäteen tasaisia lajeja. Siellä stadionilla ja naisten 10 kilometrin osalta myös Tukholman kaduilla, se maaottelu lopulta ratkotaan, Salonen muistuttaa.

Naisten 10 kilometriä juostaan lauantaina päivällä Tukholman Djurgårdenin kaduilla Tjejmilen-juoksutapahtuman yhteydessä.

Lähde: SUL:n tiedote