Otto Virtanen avasi maaottelun yllättämällä Intian ykköspelaajan Prajnesh Gunneswaranin ja heti perään Emil Ruusuvuori siirsi Suomen 2-0 johtoon. Maaottelun voittoon vaaditaan enää yksi voitto Suomelta, ja se on mahdollista ottaa heti nelinpelissä lauantaina klo 14.00 alkaen. Nelinpelin jälkeen ovat vuorossa kaksinpelit.

– Pelasin todella hyvän ottelun, erityisesti ensimmäinen erä. Peruslyöntini toimivat ja sain yleisöstä paljon energiaa. Yleisön kannustus merkitsee todella paljon, vaikka tekisin virheen niin kannustusta tulee. Tämä oli loistava aloitus, en voisi olla tyytyväisempi, sanoi Virtanen.

– En ehkä ollut parhaimmillani, mutta hän pelasi erinomaisesti. Valmistautumisemme oli kohdillaan, en vain löytänyt keinoja. Hän oli tänään parempi pelaaja, kommentoi Gunneswaran.

– Alkuni otteluun ei ollut hyvä. Menin liiaksi vastustajan pelin mukaan. Sitten löysin pelini mahtavan kotiyleisön kannustuksen kautta. Häntä vastaan ei ole helppoa pelata, hän osaa sekoittaa rytmiä ja on taitava verkolta. Pienestä oli ottelu kiinni, mutta sain pidettyä hänet takakentällä, kommentoi Ruusuvuori.

– 2-0 johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua. Katsotaan miten nelinpelissä käy, toivottavasti maaottelu ratkeaa jo siihen.

Perjantain kaksinpelit
Otto Virtanen – Prajnesh Gunneswaran 6-3, 7-6(1)
Emil Ruusuvuori – Ramkumar Ramanathan 6-4, 7-5

Lähde: Tennisliitto