Hollolan Hälvälässä ammuttiin viikonloppuna tunteikas haulikkolajien Superfinaali, joka oli nimetty Vesa Törnroosin muistokilpailuksi. ”Tämä kilpailu meni niin Veskulle”, sanoi naisten trapin voittanut Noora Antikainen.

Törnroos oli erittäin pidetty urheilija, joka edusti Suomea useissa kansainvälisissä arvokilpailuissa, muun muassa Rio de Janeiron olympialaisissa (2016). Hänen seuransa oli Superfinaalin järjestävä seura eli Lahden Ampumaseura (LAS). Muistokilpailun avaussanat lausui lauantaina Ampumaurheiluliiton entinen toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi. Kilpailuun osallistui 160 ampumaurheilijaa.Hollolan Hälvälässä ammuttiin viikonloppuna haulikkolajien (skeet ja trap) Superfinaali eli Vesa Törnroosin muistokilpailu. Trap-ampuja Törnroos kuoli viime vuoden huhtikuussa vain 37-vuotiaana sairastettuaan syöpää.

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) tähtäsi naisten trapin voittoon. Hän liikuttui kilpailun jälkeen muistellessaan Törnroosia.

– Tunteet olivat pinnassa koko ajan. Tämä kilpailu meni niin Veskulle. Kaikki ajatukset ovat tulleet voimakkaasti mieleen, Antikainen sanoi ja pyyhki kyyneleitään.

– Vesku kävi ajatuksissani useamman kerran kilpailun aikana. LAS:lta oli hieno ele järjestää tällainen kilpailu, johon osallistui useita ulkomaalaisiakin ampujia Veskun takia. Tunteikas kisa, Laitinen sanoi.Samoin ajatuksin olivat myös miesten skeetin voittanut Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille), miesten trapin kakkonen Vili Kopra (OSU) ja Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille), joka voitti naisten skeetin.

Kopralla on myös kauniit muistot Törnroosista:

– Kaikilla on vain hyviä muistoja hänestä. Tein useammankin reissun Veskun kanssa, hieno mies.

Hämäläinen sanoi, että Törnroos oli aina ”tosi mukava kaikille”.

– Hienoa, että Veskua muistetaan tällä tavalla.

Kopra hävisi finaalissa uusinnan jälkeen Irlannin Derek Burnettille 0-1. Laitinen puolestaan voitti uusinnassa Tommi Takasen (LAS) 2-1.

Laitisen mukaan tiukka finaali oli ”hauska ampua”:– ”Sössin” lopussa aika pahasti kriittisillä hetkillä. Se harmittaa. Opiskelut alkoivat taas viime viikolla, ja loppuvuoden aikana minun on tehtävä työharjoittelun lisäksi opinnäytetyö ja muutama kurssi. Ammunta jatkuu, nyt on välillä vain pakko tehdä kouluasioita, Kopra sanoi.

– Kausi loppui nyt tähän, ja syksy jatkuu metsästyksellä. Kausi oli kaksijakoinen. Oli hyviä hetkiä, mutta kaikki tavoitteet eivät toteutuneet.

Hämäläinen on ampunut tämän kauden aikana ”aika vähän”. Hän aikoo kuitenkin panostaa taas ensi vuonna tosissaan ampumaurheiluun, kuten muutama vuosi sitten:

– Pariisi (olympialaiset 2024) tulee aika äkkiä. On pakko alkaa taas tsempata, Pariisi on iso maali.

Lähde: Ampumaurheiluliitto