Suomalaisella yleisurheilijalla erikoinen tilanne: Oma äiti aloitti kisaamisen samassa lajissa 50-vuotiaana – ”Karseeta, kun hän tuli samaan aikaan kentälle pyörimään”

© Kuva: Getty Images

Kuulantyöntäjänä Senja Mäkitörmän, 27, katse on tällä hetkellä harjoittelussa.

Mäkitörmällä on kuitenkin ollut sivurooli myös valmennusvinkkien antajana, sillä hänen äitinsä Liisa on innokas aikuisurheilija. Äiti on työntänyt kolmikiloista kuulaa 10,33, mistä ikätasoitustulos on 15,51.

– Vaikea sanoa kumpi meistä aloitti ensin. Äiti on yleisurheillut nuorena ja lopetti parikymppisenä. Olin 13-vuotias, kun äiti täytti 50 vuotta ja silloin hän päätti aloittaa urheilun uudelleen. Muistan, kun kävin silloin yleisurheiluharkoissa, ja se oli minusta karseeta, kun äiti tuli samaan aikaan kentälle pyörimään. Nykyään se on hauskaa, Mäkitörmä sanoo Urheiluliitolle.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.