Helsingin jäähallissa joukkuevoimistelun MM-kilpailut huipentuvat kovatasoiseen finaaliin. Finaaliin ykköspaikalta lähteneet Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) piti asemansa ja otti maailmanmestaruuden. Suomen OVO Team (Olarin Voimistelijat) sijoittui neljänneksi.

– Yhtenäinen joukkue ja onnistunut suoritus oli tänään mitalin takana. Upea Antton Laineen Kalevala-koreografia ja kova työ palkittiin. Olemme tehneet todella paljon töitä ja saimme hyvin pidettyä keskittymisen kilpailussa. Tuntui että koko voimisteluyhteisö oli tukena, joten tunnelma hallissa oli todella hieno.

– Kolmas maailmanmestaruus joukkueelle on unelmien täyttymys. Muutosten ja erilaisen kauden jälkeen maailmanmestaruus ei ollut itsestäänselvyys, mutta pitkäjänteinen työ palkittiin tänään mestaruudella, kertoo Minettien kapteeni Emmi Nikkilä.

Minettien uudistunut kokoonpano onnistui kotikisoissaan. Kokoonpanossa voimistelee Tampereen Sisun ja Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionin voimistelijoita. Joukkueessa voimistelevat: Emmi Nikkilä (kapteeni, TaSi), Oona Haatanen (Illusion), Jessica Hakala (TaSi), Iinu Häkkinen (TaSi), Laura Kiljunen (Illusion), Adaliina Niininen (TaSi), Siiri Puuska (TaSi), Neea Sivil (Illusion), Meeriellen Sukari (TaSi). Valmennuksesta vastaavat Titta Heikkilä ja Teija Kukkala, koreografiasta ja valmennuksesta Antton Laine, joukkueen huollosta Eetu Autio.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote