Kolme mitalia tämän vuoden nuorten MM-kisoissa napannut Alexander Ståhlberg on sairastellut viime vuosina paljon.

Ståhlberg on kertonut laajasti asiasta Ylen haastattelussa.

Esiin nousi myös miehen hengitysvaikeudet. Ståhlberg myönsi Ylen haastattelussa suhtautuneensa nuorempana hieman epäilevästi, kun monilla huippuhiihtäjillä todettiin astma, jonka vuoksi he saavat astmalääkkeitä.

Nyt miehellä on itsellään todettu astma. Astmatesti osoitti, että keuhkojen toiminta oli alentunut 20 prosenttia. Takki onkin kääntynyt viuhuen.

– Nyt ajattelen aivan päinvastoin. Haluaisin itse ehdottomasti painaa täysillä ilman hengitysvaikeuksia ja ilman lääkitystä, mutta keuhkojeni toiminnan heikkeneminen on aivan liian suuri jotta pärjäisin tässä urheilulajissa ilman lääkettä, näki mies Ylen haastattelussa.

Tässä koko Ylen juttu, jossa Ståhlberg kertoo muistakin vaikeuksistaan.