Abu Dhabin lyhyen radan MM-uintien kolmannen kilpailupäivän aamussa nähtiin Suomen viestijoukkue sekä yksi henkilökohtainen startti.

Suomi sijoittui 4×50 metrin sekajoukkueen sekauintiviestissä seitsemänneksi ajalla 1.40,30 ja eteni illan MM-finaaliin. Joukkueessa uivat Ronny Brännkärr (selkäuinti), Olli Kokko (rintauinti), Laura Lahtinen (perhosuinti) ja Fanny Teijonsalo (vapaauinti). Kaikki tulokset näet täältä.

– Kaverit vetivät kovaa ja olen tosi ylpeä siitä, miten hyvin kaikki uivat. Itselläni oli vähän huonompi uinti, mutta Fanny on tämän tarinan sankari. Aivan huikea veto tähän paikkaan, Kokko kehuu.

Fanny Teijonsalon oli tarkoitus kisata aamussa viestin lisäksi 100 metrin sekauinti, mutta hän jätti lajin uimatta mielenterveydellisistä syistä.

– Eilen konkretisoitui itselle se, miten väsynyt on tästä kaudesta. Minun on vaikea saada psyykattua itseäni kisoihin ja arvelen, että kaikki fyysiset oireetkin ovat johtuneet henkisestä väsymyksestä.

Teijonsalo ui viestissä lentävällä lähdöllä vapaauinnin aikaan 23,98. Teijonsalo kisasi olympialaisten jälkeen uinnin ammattilaisliiga ISL:ssä joulukuun alkuun asti.

– Joukkueen kanssa on aina niin paljon helpompi lähteä uimaan ja oli siistiä mennä tsemppaamaan muiden kanssa. Ihanaa, että saimme hoidettua tämän finaaliin niin kuin pitikin ja oma osuus oli vielä positiivinen yllätys. Ajattelin ennen starttia, että kunhan selviydyn uimaan ja pääsen maaliin, mutta aikaankin voi olla tyytyväinen, Teijonsalo kertoo.

4×50 metrin sekauinnin MM-finaali uidaan lauantai-iltana kello 17.55 Suomen aikaan.

Lähde: Uimaliiton tiedote