Alppihiihdon pujottelun maailmancupin osakilpailu käytiin Sveitsin Schladmingissa.

18-vuotias Rosa Pohjolainen osoitti kylmäpäisyyttä legendaarisessa kisassa laskemalla ensimmäisellä kierroksella lähtönumerolla 54 sijalle 14. Ensimmäisen laskun jälkeen Pohjalainen jäi 1,24 sekuntia kierroksen nopeimmin laskeneesta Petra Vlohovasta.

”Tämä oli minun ensimmäinen iltakisa ja ensimmäiset maailmancupin pisteet ulkomailta. Levin jälkeen on ollut vaikeuksia, on tullut epäonnistumisia kisoissa ja ulosajoja. Oli mukava saada onnistuminen kisassa. Toinen lasku meni vähän heikommin, en saanut käännöksiä oikein osumaan kohdalleen. Pisteet taskussa pääsee kotiin, niin onhan tässä hyvä fiilis”, Pohjalainen iloitsi kisan jälkeen.

Toista kierrosta sävytti lukuisat ulosajot. Pohjolainen jäi kisan voittajasta USA:n Mikael Shiffrinistä 2,39 sekuntia. Toiseksi sijoittui Slovakian Petra Vlohova ja kolmanneksi Saksan Lena Duerr.

Aiemmin Pohjolainen laski maailmancupin pisteille marraskuussa Levillä ollen lopputuloksissa 24:s. Pujottelun maailmancup jäi nyt olympiatauolle.

Kalle Palander oli iloinen nuoren suomalaisen suorituksesta.

– Tuosta se lähtee pikku hiljaa. Toiselle kierrokselle pääseminen on aina iso askel, maailmanmestari ja 14 maailmancupin osakilpailuvoittoa napannut Palander kannusti Ylen lähetyksessä.

Edellisen kerran suomalaisnainen oli Pohjolaista korkeammalla sijalla pujottelun maailmancupin kisassa maaliskuussa 2014, jolloin Tanja Poutiainen laski 12. sijalle Åressa.

Lähde: Ski Sport Finland