Suomalaisseura tiedotti ilouutisen: Yrityksien ja yksityisten ihmisten vahva tuki pelasti – Konkurssiuhka on ohi!

© Kuva: Getty Images

Koronapandemia on koetellut vakavasti myös lentopalloseura Kokkolan Tiikereiden taloutta. Verohallinnon taholta seuraa kohdannut konkurssiuhka on kuitenkin saanut alueen monet yritykset ja yksityiset ojentamaan auttavan kätensä seuralle. Nyt konkurssiuhka on väistynyt lopullisesti, ja pelit jatkuvat varmuudella Tiikereiden ja HalpaHallin mittavan yhteistyösopimuksen ansiosta.

– Yritysten aktiivisuus Tiikereiden suuntaan ja hienon vastaanoton saanut tukilippukampanja osoittavat, miten vahvat juuret lentopallolla ja Tiikereillä on Kokkolassa ja muualla maakunnassa. HalpaHalli ja yhtiön toimitusjohtaja Janne Ylinen näkivät tärkeänä omalta osaltaan varmistaa, että seura selviytyy vaikeasta taloustilanteesta, johon se on pandemian takia joutunut, HalpaHallin markkinointipäällikkö Juha Hakala painottaa Tiikereiden roolia koko maakuntaa yhdistävänä toimijana.

HalpaHalli ja Tiikerit ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tarkkaa kokonaissummaa osapuolet eivät julkista. Verottajan velkoma summa oli alun perin noin 53 000 euroa, joka on nyt siis kokonaan maksettu.

– Kävimme avoimet ja luottamukselliset neuvottelut seuran edustajien kanssa. Tiikerit pystyi osoittamaan uskottavasti, että konkurssiuhan väistyessä seuran taloudenpito on vakaalla pohjalla, ja että he pystyvät suoriutumaan muista velvoitteistaan sekä kehittämään seuraa pitkäjänteisesti niin taloudellisesti kuin urheilullisesti, Juha Hakala jatkaa.

Hän toivoo, että yrityselämän tuki Tiikereille säilyy vahvana tulevaisuudessakin. Tiikerit on yksi osa kokonaisuutta, joka muun muassa parantaa viihtyvyyttä ja alueen vetovoimaa.

Ottelutuottojen menetys noin 150 000 euroa

Nuoriin kotimaisiin pelaajiin edustustasolla panostanut Tiikerit on urheilullisesti hyvässä nosteessa. Edelliskauden päätteeksi edustusjoukkue juhli miesten Mestaruusliigassa SM-pronssia, ja äskettäin seura pelasi Suomen cupin loppuottelussa.

– Koronapandemia on kuitenkin ajanut seuran taloudellisesti ahtaalle. Tiikerit on ammattilaisseura, jonka pelaajat harjoittelevat kahdesti päivässä, ja jonka kulurakenne pysyy samana, pääsee yleisö katsomoihin tai ei. Pandemian aikana olemme menettäneet pelkästään ottelutuottoina noin 150 000 euroa, kertoo Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen. Hänen mukaansa konkurssiuhan raukeaminen ja seuran yrityksiltä ja yksityisiltä saama taloudellinen tuki vakauttavat seuran taloudenpidon. Toiminnanjohtaja myös täsmentää, että pelaajapalkkiot tammikuunkin osalta on maksettu.

– Nyt pystymme keskittymään hyvillä mielin meidän ydintekemiseen. Tiikereiden strategiana on kehittää nuorta pelaajapolvea ja olla seura, josta on mahdollista ponnistaa vielä isommille pelikentille. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että edustustason lentopallo on yksi Kokkolan vetovoimatekijöistä, joka tuo kaupungille myös valtakunnallista tunnettuutta, Jussi Jokinen sanoo.

Lähde: Tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.